Zdaj je že jasno, da bo Alen Ožbolt v prihodnje član dortmundske Borussie. Obetavni Dolenjec bo okrepil slovensko kolonijo pri rumeno-črnih, njegov prestop pa so v tem tednu potrdili tudi pri Borussii.


Mladi reprezentant Slovenije bo sprva seveda član druge ekipe, ki je v minuli sezoni izpadla iz tretjeligaške konkurence in bo v novi sezoni nastopala v četrtem rangu nemškega nogometa. Podobno kot članska ekipa, je s pripravami pred dnevi pričela tudi druga ekipa, ki je danes odigrala pripravljalno srečanje z nižjeligašem SV Harbernom in ga ugnala z 0:4. David Wagner, trener Borussie, je Ožboltu namenil drugi polčas, Žužemberčan pa se je za zaupanje oddolžil ob koncu obračuna, ko je v 85. minuti postavil končni rezultat.

Wagner je v kadru pogrešal peterico nogometašev, med njimi je bil tudi Jon Gorenc Stankovič, ki ga je novi strateg Thomas Tüchel povabil v člansko ekipo, v dresu katere je včeraj odigral tudi revialno srečanje z nemškimi olimpijci, ki so jim Dortmundčani nasuli kar sedemnajst zadetkov, pod tretjega se je podpisal Kevin Kampl. Slovenski dvojec se je danes odpravil na azijsko turnejo, saj bo Borussia v naslednjih dneh gostovala na Japonskem, v Singapuru in Maleziji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski talent bo nastopal za avstrijske prvake

Nadarjeni slovenski napadalec Benjamin Šeško, ki je leta 2019 za 2.5 milijona evrov presto…