Jon Gorenc Stankovič bo tudi v prihajajoči sezoni član dortmundske Borussie. Ihančan, ki ga je Srečko Katanec pred tedni prvič vpoklical tudi v člansko izbrano vrsto Slovenije, je minule tri sezone v Dortmundu igral kot posojeni nogometaš Domžal.


A za razliko od minulih treh sezon, ko je bil dvajsetletni branilec član mladinske oziroma druge ekipe, se utegne v novi sezoni zgoditi ključen preskok. Časnik Ruhr Nachrichten je pred dnevi zapisal, da bo Gorenc Stankovič v prihodnje “polnopravni” član prvega moštva, ki ga vodi Thomas Tuchel. Nekdanji kapetan domžalskega prvoligaša je bil k članskemu moštvu, s katerim je sicer oddelal že nekaj priprav, priključen tudi ob koncu minule sezone, ko je bil v kadru za nastop na tekmi zadnjega kroga Bundeslige.

Dortmundčani bodo, kot je jasno že nekaj časa, ostali brez Matsa Hummelsa, ki se vrača na Bavarsko, povsem jasna pa ni niti usoda Nevena Subotića, ki ga muči neugodna poškodba. Med rumeno-črne se bo sicer pred novo sezono preselil Marc Bartra, dosedanji branilec Barcelone, a si lahko nekaj več priložnosti v članskem moštvu obeta tudi naš up.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič združil moči s svojim krvnikom iz prejšnje sezone

Le nekaj tednov po tem, ko je Darko Milanič pri Pafosu izgubil službo, je Primorec že naše…