Filip Valenčič se je pred tedni po treh letih in pol dokazovanja pri ljubljanski Olimpiji z zmaji razšel pred začetkom priprav na spomladanski del sezone, pol leta pred iztekom pogodbe. Napadalec je nove delodajalce našel na zadnji dan zimskega prestopnega roka.


Čeprav se je sredi januarja dokazoval na preizkušnji pri švicarskem drugoligašu Wilu, za katerega je pred prestopom v St. Gallen igral tudi Džengis Čavušević, karieri ne bo nadaljeval v Švici. Za sodelovanje se je namreč dogovoril z vodstvom Monze, članico italijanske tretjeligaške druščine. Klub iz istoimenskega mesta nedaleč stran od Milana, ki je sicer precej bolj znan po dirkališču Formule 1, je včeraj zvečer sicer predstavil kar osem novincev, med njimi je bil tudi nekdanji član Interblocka in Olimpije, ki naj bi po pisanju nekaterih medijev s klubom sklenil pogodbo do konca letošnje sezone.

Monza se sicer lahko pohvali s tem, da je v preteklosti kar nekaj znanih nogometašev, kot so Patrice Evra, Christian Abbiati, Pierluigi Castellazzi, Alessandro Costacurta, Luigi Di Biaggio, Massimo Oddo in drugi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundži ni uspelo, Ludogorec v Zagrebu kar trikrat videl rdeče

Slovenski dvojec pri Ludogorcu, Ante Šimundža in Žan Karničnik, sta zaključila z boji za u…