Etien Velikonja je v začetku tedna vsaj za spomladanski del sezone razrešil klubsko prihodnost. Spomladi bo zaigral pod vodstvom trenerja Slaviše Stojanovića, saj ga je vodstvo Cardiff Cityja po prepričevanju le pustilo na posojo v Lierse, ki ga v nadaljevanju sezone čaka zahtevna borba za obstanek med najboljšimi belgijskimi klubi.


“V kontakt s klubom sem prišel preko Slaviše in Miloša (op.p. Stojanovića in Kostića). Ko sem slišal za to možnost, sem bil vesel in sem si res želel priti v Lierse. Tudi zato sem malce pritisnil na Cardiff City, da so mi pustili na posojo v Lierse,”  je v prvem pogovoru pred klubsko kamero zaupal 26-letni Primorec, ki ga v Belgiji zagotovo čakajo boljši časi kot v valižanski prestolnici, saj je jeseni v prvem moštvu Cardiff Cityja odigral vsega deset minut. V dresu rumeno-črnih želi znova pričeti dosegati zadetke: “Lierse ni korak nazaj v karieri. Do poletja želim pridobiti igralne minute in znova pričeti dosegati zadetke. Menim, da je to zame odlična priložnost. Vem, da lahko pomagam klubu, za zdaj pa skušam biti osredotočen na vsak posamezni trening in formo spraviti do najboljše ravni, da bom lahko nato v tekmah kazal dobre igre.”

Primorecje v petek že odigral prvo tekmo v dresu novega kluba, Lierse je s 3:0, vsi zadetki so padli v prvem polčasu, odpravil nizozemski AZ Alkmaar, nekdanji napadalec Gorice in Maribora pa je odigral celotni drugi polčas. Po uvodnem stiku z novimi soigralci priznava, da znova pridobiva samozavest: “Do prve tekme nadaljevanja sezone ni več veliko časa. Tu sem šele tretji dan, po dveh treningih in odigrano tekmo čutim, da znova pridobivam samozavest. Čim hitreje se bom skušal vklopiti v moštvo, postati del ekipe in spoznati vse soigralce, kako želijo igrati. To je seveda zelo pomembno, vsak nogometaš pa za to potrebuje nekaj časa.”

Belgijce nadaljevanje sezone čaka že čez dober teden, Lierse pa znova čaka zahtevna naloga, saj bo moštvo nekdanjega selektorja Slovenije gostovalo pri Anderlechtu, ki zaostaja zgolj za vodilnim Club Bruggeom. Velikonja pa ima pred nadaljevanjem sezone dober občutek: “Po prvem treningu sem videl, da je v ekipi veliko zelo dobrih nogometašev, ki so resda še mladi, a vseeno menim, da ima ekipa potencial v ligi dosegati boljše rezultate.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundži ni uspelo, Ludogorec v Zagrebu kar trikrat videl rdeče

Slovenski dvojec pri Ludogorcu, Ante Šimundža in Žan Karničnik, sta zaključila z boji za u…