Minuli vikend so s spomladanskim delom sezone pričeli tudi belgijski prvoligaši. Lierse Slaviše Stojanović je s 3:0 izgubil na gostovanju pri drugouvrščenem Anderlechtu, v dresu ekipe, ki jo vodi nekdanji selektor Slovenije, pa je v sredi drugega polčasa debitiral tudi Etien Velikonja, ki se je iz Cardiff Cityja preselil na posojo do konca sezone.


Šempetrčan, ki je konec minulega leta dopolnil 26 let, je tako po nekaj mesecih znova okusil slast igranja v članski konkurenci. V letošnji sezoni je namreč vse do debija v dresu Liersa za prvo ekipo Cardiffa v ligaškem pokalu odigral vsega deset minut. “Kar precej časa je preteklo od moje zadnje prvenstvene tekme in res sem vesel, da sem minuli konec tedna dobil priložnost proti tako uglednemu nasprotniku kot je Anderlecht. Občutki po ligaškem debiju za Lierse so prijetni, je pa seveda ostalo nekaj grenkega priokusa zaradi poraza,” je uvodoma zapisal v blogu na svoji spletni strani, ki jo redno posodablja z osebnimi vpisi.

Nekdanji član Gorice in Maribora, ki se je v lanski sezoni dokazoval tudi na posoji pri portugalskem Rio Aveju, je priznal, da je posoja v Lierse priložnost, da se znova vrnee na raven iz preteklosti ter prične uživati v igri in zadetkih: “Priznam, da sem pred tekmo čutil nekaj nervoze, a se je med ogrevanjem hitro pretvorila v motivacijo. Ko sem vstopil v igro, smo bili na žalost že v precej težkem položaju, Anderlecht pa nam vse do konca ni pustil prav veliko prostora, tako da bomo nove priložnosti iskali na naslednjih tekmah. Hvaležen sem trenerju in navijačem, ki nas vzpodbujajo tudi v težkih trenutkih ter vzpodbujajo k miselnosti, da vsako naslednjo tekmo odigramo kot da igramo finale. V tem obdobju, odkar sem v klubu, sem spoznal, da sem prišel v pozitivno okolje, ki nogometašu nudi vse pogoje za uspeh. Želim si, posebej zaradi trenerja Slaviše Stojanovića, njegovega strokovnega štaba in navijačev, da Lierse ostane v prvi belgijski ligi, naredil bom vse, da bom pri tem prispeval svoj delež. Posoja v Lierse je zame priložnost, da se spet vrnem na staro raven ter začnem znova uživati v igri in zadetkih.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…