V letošnji sezoni gre precejšnjemu številu slovenskih legionarjev zelo dobro, saj so številni klubi, ki imajo v svojih vrstah slovenskega nogometaša, v igri za prvenstvene in pokalne lovorike.


Nič kaj drugače ni niti na Poljskem, kjer sta se nocoj v finalu pokalnega tekmovanja pomerila Zawisza Bydgoszcz in Zaglebie Lubin, barve katerega brani Elvedin Džinić. 28-letni Mariborčan, ki se je v rudarsko mesto preselil pozimi, je odigral vseh 120 minut srečanje, saj se je redni del srečanja končal brez zadetkov, čeprav so gledalci na varšavskem Nacionalnem stadionu spremljali lepo srečanje, s precej priložnostmi. Zadetkov ni bilo niti v podaljških, zato so o zmagovalcu odločali streli iz bele točke, kjer je Džinićevemu moštvu dobro kazalo do četrte serije, ko je Cotra slabo streljal in Kaczmarek ni imel težav z obrambo. Vratar Zawisze se je izkazal tudi ob sedmem poizkusu, ko je prebral namero Boneckega, Lewczuk pa je svoje delo dobro opravil in Zawiszi priigral prvo lovoriko.

Motšvo Zaglebia, ki se krčevito bori tudi za obstanek med poljskimi prvoligaši, pa je izgubilo še tretji finale poljskega pokala, kjer so sicer zaigrali že leta 2005 in 2006.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…