Rok Elsner bo nogometno kariero znova nadaljeval na Norveškem, kjer se je za sodelovanje dogovoril s prvoligašem Haugesundom, dres katerega je sicer že nosil v letu 2010.


28-letni nogometaš je bil v jesenskem delu sezone član grškega prvoligaša Arisa, s katerim pa se je zaradi finančnih težav kluba razšel še pred koncem leta 2013. Nekdanji član Wehena, Interblocka, AL Shababa in Slaska, s katerim je bil v sezoni 2011/12 tudi poljski prvak, je bil v januarskem prestopnem roku blizu prestopa v vrste italijanskega drugoligaša Padove, a se je zalomilo tik pred zdajci, ko je trenerja Bartola Muttija zamenjal Michele Serena. Direktor kluba Asbjörn Helgeland je za spletno stran kluba, ki je v lanski sezoni v norveškem prvenstvu zasedel tretje mesto, o Elsnerju spregovoril z izbranimi besedami: “Od časa, ko je leta 2010 igral za Haugesund, je Rok pridobil veliko mednarodnih izkušenj in postal tudi poljski prvak. Tudi grško prvenstvo je zelo močno in ima veliko dobrih klubov. Najprej smo z Rokom želeli podpisati pogodbo pred pričetkom nove sezone, a so se stvari poklopile in se nam bo pridružil že zdaj. Upamo in verjamemo, da bo zelo koristen igralec za naš klub.”

Norvežani dolžine pogodbe niso sporočili, se bo pa nekdanji mladi reprezentant in mlajši brat zdajšnjega trenerja Domžal, Luke Elsnerja, treningom novega kluba pridružil danes, potem ko bo prestal zdravniški pregled.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

VIDEO: Kurtić prvič v začetni postavi in takoj do prvenca za Južnotirolce

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić ni dolgo rabil, da se je ponovno privadil na nogometn…