“Nikol’ nam ni dovolj,” pravi napev ene od sklad, ki jo pogosto slišimo doneti iz zvočnikov Ljudskem vrtu. Tudi Patrik Eler v zaključku sezone še nima dovolj, saj je v včerajšnjem dvoboju s prvakom druge avstrijske lige LASK Linzem na svoj račun dodal še dva zadetka.


Eler je v zaostali tekmi 31. kroga v polno meril že v četrti minuti srečanja, a mu je deset minut zatem z izenačujočim zadetkom odgovoril Rene Gartler. Primorec zdaj prvemu zasledovalcu, ki je ob koncu polčasa dosegel še 19. zadetek sezone, ni ostal dolžan, saj je v 19. minuti Wacker Innsbruck še drugič povedel v vodstvo. Le-to je trajalo do 38. minute, ko je Gartler izkoristil najstrožjo kazen, gostje pa so do zmage prišli globoko v sodniškem dodatku. V 82. minuti je bil pri domačih izključen Kerschbaum, v peti minuti podaljška pa je za veselje gostov, med katerimi na igrišču ni bilo Rajka Repa, zadel Kennedy Boateng.

Primorski napadalec je v 31 nastopih zabil že 23 zadetkov, v nadaljevanju sezone je bil uspešen že 17-krat. Po tem ko je jeseni in v uvodu nadaljevanja sezone že sestavil niz petih tekem z vsaj enim zadetkom, je zdaj storil še korak naprej. V petih zaporednih tekmah je namreč dosegel kar devet zadetkov. Spoštovanja vreden dosežek.

Tako ne čudi poročanje medijev, da se je po Vicenzi in dunajskemu Rapidu za zasluge 25-letnika zagrel tudi nemški Ingolstadt, ki se bo s koncem sezone verjetno poslovil od Bundeslige, eno od tekem Tirolcev pa je v živo spremljal športni direktor Ingolstadta, Thomas Linke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Črnigoj ponovno med strelci

Slovenski reprezentančni vezist Domen Črnigoj, ki še tretjo sezono brani barve italijanske…