Podobno kot v pretekli sezoni, ko je celovška Austria osvojila naslov prvaka osrednje skupine Regionallige, sta Patrik Eler in Rajko Rep tudi v novi sezoni, ko Celovčani tekmujejo med avstrijskimi drugoligaši, vlečna konja Korošcev.


Vijoličasti so se v petem krogu tekmovanja brez pomoči Repa, ki zaradi poškodbe ni bil na voljo trenerju Manniju Benderju, pomerili z Wiener Neustadtom, ki je bil še nekaj mesecev nazaj član elitne Bundeslige. Nekdanji Bundesligaš je v novo sezoni krenil izjemno slabo, saj je Wörthersee stadionu doživel še četrti poraz in s točko ostal priklenjen na predzadnje, deveto mesto lestvice. Osrednji krive za poraz je bil tokrat slovenski napadalec, saj je Eler v 57. minuti zabil edini zadetek na tekmi in odločil zmagovalca. Po predložku z desne strani igrišča je Zakany žogo z glavo vrnil pred gostujoča vrata, kjer je bil najvišji prav Eler in s strelom s petih metrov odločil zmagovalca. Zadetek si lahko ogledate na tej povezavi.

Eler se je tako veselil še tretjega zadetka v sezoni, že pred tem pa je v svojo statistiko vpisal dve asistenci. Austria se z desetimi točkami nahaja na tretjem mestu, a se lahko pohvali z enakim točkovnim izkupičkom kot vodila Innsbruck in Kapfenberg. Dodajmo še, da se salzburška Austria po drugi zmagi v sezoni nahaja na šestem mestu, Salzburžani so z 2:1 ugnali dunajski FAC, ki se z ničlo nahaja na dnu tabele. Uroš Palibrk je igral do 80. minute.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kurtić in Turk bosta sodelovala z italijanskim zvezdnikom

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in njegov mlajši rojak Martin Turk bosta v novi sezon…