“Slovenski” Koln v letošnji sezoni nemške Bundeslige trenutno zaseda deseto mesto, njegova pomembna člena pa sta tudi Dominic Maroh in Mišo Brečko, ki sicer v zadnjih krogih igra manj.


Medtem, ko pomembnost nekdanjega kapetana Brečka v klubu upada, se je v Nemčiji rojeni reprezentant Slovenije v preteklih dveh letih in pol izoblikoval v odličnega branilca ter postal eden izmed najpomembnejših členov ekipe. Vključno z remijem proti Stuttgartu izpred dveh dni, je v letošnji sezoni v devetnajstih krogih zbral petnajst nastopov. Z zanesljivimi predstavami si je slovenski branilec izboril tudi novo pogodbo, ki ga na klub veže do leta 2018. Peter Stӧger, Avstrijec na trenerskem stolčku Kölna, je ob podaljšanju pogodbe dejal : “Dominic je zelo zanesljiv steber naše obrambne linije, na katerega lahko vedno računam in sem zelo zadovoljen,da bo pri nas ostal še nekaj časa. “

Maroh je leta 2012 v Köln prišel iz Nürnberga, od takrat pa je za kozličke odigral 86 tekem na katerih je dosegel tudi tri zadetke. “Že ob prihodu v Köln sem se tukaj počutil kot doma. V veliko čast mi je igrati za tako velik klub. Vedno znova me navdušujejo tudi navijači na RheinEnergie stadionu, zaradi katerih si v prihodnje želim, da bi klub igral pomembno vlogo v Bundesligi,” je ob sklenitvi novega dogovora dejal 27-letni branilec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Želeli so si Mudrinskega, pripeljali bodo Matka

V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v pet…