Čez štiri dni se tudi uradno pričenja zimski prestopni rok. Pričakovati gre, da bo v mesecu januarju klubske sredine zamenjalo kar nekaj slovenskih legionarjev. Med njimi pa bo presenetljivo tudi Denis Petrić, ki je pred leti, še kot mladenič, javnost razburil z odločitvijo, da bo branil barve Srbije.


Danes 27-letni Ljubljančan se je v minuli sezoni z Troyesom prebil med francoske prvoligaše, v letošnjem tekmovalnem letu pa je v Ligue 1 odigral devet tekem, v katerih je skupno prejel devetnajst zadetkov. Mesto med vratnicama je izgubil po devetem krogu, ko je Troyes v gosteh pri Nantesu izgubil s 3:0. Tudi vratarska rošada klubu ni prinesla prve zmage, z osmimi remiji v devetnajstih krogih je Troyes po polovici sezone na dnu ligaške razpredelnice.

Kljub temu da v drugi polovici jeseni ni odigral niti minute, pa si je Petrič prislužil odmeven prestop. Spomladi bo namreč član Angersa, ravno tako prvoligaškega novinca, ki po polovici sezone zaseda presenetljivo tretje mesto. Angers je v teh dneh ostal brez prvega vratarja, saj se je Ludovic Butelle preselil v belgijski Brugge. Izkušeni vratar je mrežo ohranil nedotaknjeno kar enajstkrat in tako izdatno pripomogel k temu, da se je malček z vsega sedemnajstimi doseženimi zadetki dokopal do kar osmih zmag in doživel zgolj štiri poraze.

Prestop slovenskega vratarja je danes na družabnih omrežjih potrdil kar klubski predsednik Said Chabane, Petrič pa naj bi z upravo novega delodajalca sklenil triletni dogovor, višina odškodnine, z Troyesom je imel sklenjeno še enoinpolletno pogodbo, ostaja neznanka.

Foto: courrierdelouest.fr
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…