Viroza je poskrbela, da bo Marko Ranilović priložnost v golu splitskega Hajduka dočakal še prej kot pa si je morda tudi sam predstavljal, že v tretji tekmi spomladanskega dela sezone, ko dalmatinski ponos gostuje na reški Kantridi.


Tekmeca z jadranske obale bosta ob 17. uri pričela zaostalo srečanje 20. kroga državnega prvenstva, ki bi sicer moralo biti odigrano že pred desetimi dnevi, a so slabe vremenske napovedi 122. ligaški Jadranski derbi prestavile na današnji dan. Obračun drugo in tretjeuvrščenega moštva lige bo minil tudi s precejšnjim slovenskim pečatom. Jasno je, da bo gostujočo mrežo na uradni tekmi prvič branil Marko Ranilović, saj prvi vratar Lovre Kalinić zaradi viroze ni bil uvrščen med dvajsterico nogometašev, ki konkurirajo za nastop v Reki. Začasni strateg Hajduka Hari Vukas je na včerajšnji tiskovni konferenci po pričakovanjih napovedal, da bo med vratnici postavil izkušenega Mariborčana, ki bi lahko v 90 minutah izpred svojega gola izbijal tudi strele Mirala Samardžića in Gorana Cvijanovića, ki ga Kek v minuli tekmi s puljsko Istro ni uvrstil v kader. Trojici nekdanjih članov Maribora se na zelenici zagotovo ne bo pridružil Dejan Mezga, saj je vezist še vedno na listi poškodovanih.

Derbi bo tako minil brez obeh prvih vratarjev, saj ima Ivan Vargić, reški čuvaj mreže, v zadnjem času precej težav z glavoboli, zato bo v vrata verjetno znova stopil Andrej Prskalo. Matjaž Kek ima sicer ob tem še nekaj težav s sestavo ekipe, ki je v primerjav z jesenskim delom še precej spremenjena: “Derbi. V mesto prihaja Hajduk. To je tekma, ki vzbuja čustva, ki prinaša nekaj več, čeprav se na koncu vselej igra za tri točke. Od igralcev bom zahteval le eno. Kar nekaj jih še ni igralo derbija, precej jih še ne ve, kako je, ko na Kantridi gostuje Hajduk. Njihova edina naloga je, da na igrišču pustijo srce in pokažejo vse, kar so v tem trenutku sposobni. Če bo tako, bom zadovoljen. Rezultat bo, kakršen pač bo, ampak to je to, kar morajo narediti na tej tekmi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Želeli so si Mudrinskega, pripeljali bodo Matka

V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v pet…