Slovenski nogometaši na tujem bodo večino tekem odigrali v soboto in nedeljo, Dalibor Stevanović pa je s Slaskom iz Wroclawa v okviru 29. kroga poljskega prvenstva že danes gostoval pri ekipi Podbeskidzie.


Ekipi sta se razšli brez zmagovalca in s končnim izidom 3:3, vsi trije zadetki pa so bili delo Daliborja Stevanovića. Domačega vratarja Zajaca je prvič premagal v 21. minuti, ko so gostje iz Šlezije povedli, a vodstvo ni trajalo dolgo, saj so domači izenačili tri minute kasneje, iz bele točke je bil uspešen Sokolowski. Stevanović je za novo veselje gostov poskrbel v 43. minuti in Slask je na odmor odšel s prednostjo zadetka, domači pa so v 63. in 66. minuti poskrbeli za hiter preobrat, najprej je zadel Blazek, tri minute kasneje pa je Sokolowski uspešno izvedel še drugo enajstmetrovko. Občasni reprezentant Slovenije je do hat-tricka prišel v 82. minuti, ko je postavil končni izid srečanja. To je bil drugi trojček nekdanjega člana Olimpije in Domžal, ki je v preteklosti igral tudi v Španiji, Izraelu, Nizozemskem in Ukrajini, 29-letni Ljubljančan se je treh zadetkov veselil že oktobra 2005, ko je sodeloval pri zmagi Domžal nad Rudarjem.

Slask se po nepopolnem 29. krogu z 31 točkami nahaja na 13. mestu lestvice in ga do konca sezone čaka še trd boj za obstanek v elitnem razredu poljskega nogometa. Danes bosta sicer na delu preostala dva Slovenca v poljski Ekstraklasi, Rok Štraus, ki s Cracovio pričakuje Gornik, in Elvedin Džinić pa bo z Zaglebiem gostoval pri Lechii.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenija edina z dvema predstavnikoma med elitno deseterico

Včeraj je v Parizu potekala slavnostna podelitev priznanj najboljšim posameznikom v letošn…