Andraž Šporar se je včeraj veselil naslova švicarskega prvaka, Domen Črnigoj pa s svojim Luganom lovi mesta, ki po koncu sezone vodijo v evropska tekmovanja. Primorec pa ni več edini Slovenec, ki je pogodbeno vezan na klub z juga države, saj so črno-beli v svoje vrste zvabili mladega upa Bilj.


Biljenci, ki so pred dobrim letom Eliana Demirovića poslali v milanski Inter, so izpeljali še en odmeven mladinski prestop. Član švicarskega Lugana je postal 16-letni Abel Marc, sicer član kadetske reprezentančne selekcije, ki dres Bilj nosi že vse od malih nog. 

“Zahvaljujem se vsem, ki so delovali in delujejo v ND Bilje. Še posebej pa trenerjem za podporo, razvoj in znanje, ki so mi ga v teh letih posredovali in omogočili, saj sem se tako uspel uvrstiti tudi v slovensko reprezentanco. Po prejeti ponudbi iz tujine sem se z družino po daljšem razmisleku odločil, da prihodnje leto odidem v Švico,” je za klubsko spletno stran med drugim dejal Marc.

Leta 2001 rojeni nogometaš je pri 16 letih Biljam že pomagal v drugi mladinski ligi, po tem ko je še v lanski sezoni igral za selekcijo do 15 let. Biljenci bodo lahko na njegove usluge računali še dobro leto, saj so se s Švicarji dogovorili, da še eno sezono igral v domovini.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …