Kar dve nekdanji nogometašici ženskega nogometnega kluba Radomlje se mudita v Cloppenburgu. Medtem, ko je Tinkara Senica že polnopravna članica, pa se Sonja Čevnik mudi na preizkušnji.


Cloppenburg tekmuje v drugi nemški nogometni ligi – sever. V izredno zanimivem prvenstvu nastopata tudi drugi ekipi Potsdama in Wolfsburga. Prvenstvo se v Nemčiji prične s 3. septembrom, prvih minut pa si bosta lahko naši reprezentantki nadejali proti Guterslohu.

Sonja Čevnik je izredno izkušena vratarka, ki se trenutno še nahaja na preizkušnji v Cloppenburgu, a bi lahko v naslednjih dneh podpisala že prvo uradno pogodbo v tujini. V Sloveniji je Sonja branila kar na 145 prvenstvenih tekmah, med drugim pa tudi zadela kar 24 zadetkov. Naša nova legionarka pa bo postala tudi Tinkara Senica. Tinkara je svojo nogometno pot pričela na Koroškem in sicer pri KNK Fužinarju. Kasneje se je preselila na Krim, kjer je odigrala pičle pol sezone in nato prestopila v Radomlje. Tinkara je odigrala 27 prvenstvenih tekem v članski tekmovanju in dosegla tudi štiri zadetke. 

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Berić še vedno čaka na novo priložnost v slovenskem dresu

Robert Berić je v nedavnem intervjuju za Sportklub spregovoril o svoji reprezentančni kari…