Z včerajšnjim dnem se je tudi v Sloveniji uradno odprl zimski prestopni rok, ki se v letošnjem letu prvič ni pričel s prvim dnem leta, ampak 15. januarjem.


Na prvi dan zimskega prestopnega roka, ki sicer s prestopi v klube v druge države nima kaj prida skupnega, pa je delodajalca zamenjal tudi mladi Kevin Žižek. 18-letni Mariborčan je sklenil prestop v nemški Nürnberg, dres katerega že nosita izkušena legionarja Miško Brečko in Tim Matavž. Žižek se bo moral za mesto v prvem moštvu devetkratnega nemškega prvaka verjetno še močno spotiti, saj izkušenj s članskim nogometom še nima.

Visokorasli napadalec se v Nemčijo seli kot nekdanji nogometaš Brava, barve katerega je branil zadnji dve leti in pol, pred tem pa je igral za Maribor, v dresu katerega je zablestel v sezoni 2012/13. Z 42 zadetki v 27 tekmah je bil namreč najboljši strelec prvenstva za nogometaše do 15. leta starosti.

Gre sicer za standardnega reprezentanta mladinskih selekcij, s kadetsko izbrano vrsto je leta 2015 sodeloval na evropskem prvenstvu, lani pa je bil med najzaslužnejšimi, da je Slovenija dobila memorialni turnir Valentina Granatkina, na katerem je bil proglašen tudi za najboljšega napadalca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Divja proslava ob naslovu Džafića

Kar nekoliko presenetljivo so v Bosni in Hercegovini prekinili državno prvenstvo in za prv…