Po poletnem odhodu Kevina Kampla, ki se je po neuspeli epizodi vrnil v matični Bayer, sta v dortmundski Borussii ostala še dva Slovenca. Alen Ožbolt in Jon Gorenc Stankovič sta člana drugega moštva, ki v letošnji sezoni tekmuje v četrtoligaškem ranug.


Gorenc Stankovič je v pripravljalnih tekmah že večkrat zaigral tudi za prvo ekipo in se v dresu slednje že veselil tudi zadetka. S strani Domžal posojeni nogometaš, ki so ga v Dortmund ‘prešolali’ v osrednjega branilca, pa je bil včeraj znova nagrajen za vložen trud in delo. Thomas Tuchel, trener članskega moštva, je mladega reprezentanta Slovenije uvrstil na seznam igralcev, ki bodo v nadaljevanju sezone Borussii pomagali v izločilnih bojih evropske lige. Jonas Hofmann, Adnan Januzaj in Pascal Stenzel so v zimskem prestopnem roku zapustili vrste Borussie, nastalo luknjo pa je Tuchel zapolnil z dvema obetavnima nogometašema. Ob dvajsetletnemu Ihančanu se je pravico nastopa v tekmi proti Portu pridobil tudi tri leta mlajši Christian Pulisic.

Ob tem dodajmo še, da je Basel, ki se bo meril s St. Etiennom, za nastop v evropski ligi prijavil Andraža Šporarja, s seznama pa so izpadli kar trije Slovenci – Bojan Jokić in Tim Matavž zaradi menjave okolja, Robert Berić pa zaradi poškodbe.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič združil moči s svojim krvnikom iz prejšnje sezone

Le nekaj tednov po tem, ko je Darko Milanič pri Pafosu izgubil službo, je Primorec že naše…