Dortmundska Borussia tudi v petem poizkusu ni prišla do ligaške zmage. V Dortmundu so “slovenski” obračun z Augsburgom, za katerega pa poškodovani Tim Matavž ni igral, namreč dobili Bavarci.


Edini zadetek je po zmedi in slabem posredovanju praktično celotne obrambe domačih v peti minuti nadaljevanja dosegel Raul Bobadilla. Rumeno-črni so si sicer priigrali kar nekaj priložnosti, a je znova šepala realizacija, za nameček pa moštvo trenerja Jürgena Kloppa ni izkoristilo niti igralca več, saj je bil v 64. minuti zaradi prekrška nad Aubameyangom izključen Janker. Kevin Kampl se je po uradnem debiju prvič predstavil še pred domačimi gledalci na Westfallen Parku, a tako kot praktično celotno moštvo ni pokazal nič posebnega. V paketu z Marcom Reusom je bil zamenjan v 72. minuti, potem ko je pretekel nekaj čez deset kilometrov in dvakrat sprožil tudi proti golu izkušenega avstrijskega vratarja Alexa Manningerja. Borussia s s šestnajstimi točkami ostaja na dnu lestvice.

Danes so bili sicer na delu tudi nogometaši Kölna in se s Stuttgartom pred domačimi gledalci razšli brez gledalcev. Dominic Maroh je v obrambi kozličkov znova odigral celotno srečanje in v 73. minuti prejel tudi rumeni karton, Mišo Brečko pa je srečanje tudi tokrat spremljal z rezervne klopi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bijol in Lovrić izgubila v gosteh

Naši zahodni sosedje so bili minuli vikend dejavni na tekmah 21. kroga Serie A. To je bil …