Dortmundska Borussia tudi v petem poizkusu ni prišla do ligaške zmage. V Dortmundu so “slovenski” obračun z Augsburgom, za katerega pa poškodovani Tim Matavž ni igral, namreč dobili Bavarci.


Edini zadetek je po zmedi in slabem posredovanju praktično celotne obrambe domačih v peti minuti nadaljevanja dosegel Raul Bobadilla. Rumeno-črni so si sicer priigrali kar nekaj priložnosti, a je znova šepala realizacija, za nameček pa moštvo trenerja Jürgena Kloppa ni izkoristilo niti igralca več, saj je bil v 64. minuti zaradi prekrška nad Aubameyangom izključen Janker. Kevin Kampl se je po uradnem debiju prvič predstavil še pred domačimi gledalci na Westfallen Parku, a tako kot praktično celotno moštvo ni pokazal nič posebnega. V paketu z Marcom Reusom je bil zamenjan v 72. minuti, potem ko je pretekel nekaj čez deset kilometrov in dvakrat sprožil tudi proti golu izkušenega avstrijskega vratarja Alexa Manningerja. Borussia s s šestnajstimi točkami ostaja na dnu lestvice.

Danes so bili sicer na delu tudi nogometaši Kölna in se s Stuttgartom pred domačimi gledalci razšli brez gledalcev. Dominic Maroh je v obrambi kozličkov znova odigral celotno srečanje in v 73. minuti prejel tudi rumeni karton, Mišo Brečko pa je srečanje tudi tokrat spremljal z rezervne klopi.

  • Celjani napredujejo po lestvici

    Šok terapija in menjava trenerja je očitno delovala. Izkupiček Simona Sešlarja na klopi Ce…
  • Grabić: Glava mora ostati čista

    Po naravnost izvrstnem začetku sezone pri ljubljanskem Bravu se, kot kaže, karte malce obr…
  • Maribor že izbral trenerja?

    Kot so zapisali pri Ekipa24, bo do konca jesenskega dela na klopi vijoličastih ostal Radov…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brekalo na Norveškem odlično igra, njegova ekipa pa serijsko zmaguje

David Brekalo je sredi meseca avgusta pričakovano zapustil Bravo, kjer se je v zadnjih sez…