Slaviša Stojanović je v minuli sezoni Crveno zvezdo po sedmih sušnih letih popeljal do naslova državnih prvakov, a se poleti v ne ravno najbolj jasnih okoliščinah moral posloviti od beograjske Marakane. Po pisanju srbskega Mozzart Sporta je v letu dni prejel vsega dve plači in pol, preostalega zasluženega denarja pa še vedno ni na njegovem računu.


Nič kaj bolje z izplačili zaostalih obveznosti ne kaže niti nekdanjim nogometašem rdeče-belih, ki dolgujejo že dobrih 50 milijonov evrov. Srbski mediji so pred dnevi poročali, da se je Nejc Pečnik ob razhodu s klubom odpovedal okrog 200 tisoč evrom, Stojanović o takšnem koraku ne razmišlja. Kot je dejal za Mozzart Sport se je s klubom poleti dogovoril za obročno odplačevanje, a se Beograjčani niso držali dogovora. Še več, vodstvo kluba se ni odzvalo niti na klice ali sporočila: “Ko sem odhajal iz kluba, smo se dogovorili, da mi bodo zaostale dolgove izplačali v nekaj obrokih. Prvega bi morali poravnati avgusta, drugega oktobra… Denarja nisem dobil, zato sem skušal s posameznimi člani vodstva kluba navezati stik, vendar na moje klice in sporočila niso odgovarjali, kar me je zmotilo. Šele pred kratkim sva si izmenjala sporočila z Zvezdanom Terzićem.”

StojanovičSlaviša-FotoTelegrafRS_660px
Na zadnji tekmi minule sezone je na Marakani dvignil pokal za najboljšega v državi. (Foto: telegraf.rs)

“Predlagal sem številne načine, kako bi lahko rešili težavo. Ko sem videl, da odziva ni, sem se odločil vse skupaj predati odvetniški pisarni. Slednja je v klub že poslala dopis, s katerim apelira, da zadevo čim prej rešimo. Če se ne bo kaj spremenilo, bom vsekakor primoran tožiti klub. Nisem tak človek, ampak tudi jaz imam družino. Pošteno sem delal in trpel kot celotna ekipa. Zaradi lovorike smo se odrekli marsičesa,” je s pojasnjevanjem svojega stališča nadaljeval nekdanji selektor izbrane vrste, ki pravi, da bi lahko o pripetljajih v srbski prestolnici napisal biografijo: “O vsem, kar se mi je pripetilo v Crveni zvezdi in kaj vse sem prestal v Beogradu, bi lahko napisal knjigo. Toda na koncu mi bo ostalo v spominu, da sem pred polno Marakano dvignil pokal. Ko obiščem mamin rojstni kraj, ljudje jokajo, ko me vidijo. Takšne stvari nimajo cene.”

Pred meseci je kot strela z jasnega udarila vest, da je sprejel ponudbo belgijskega Liersa, s katerim se bori za obstanek med elito, a mu vsaj za zdaj ne kaže preveč dobro, saj klub zaseda dno ligaške razpredelnice. A Ljubljančan poudarja, da bo nadaljeval z delom v klubu: “Nadaljujem z delom v Liersu, to je zagotovo. Nedavno sem v Egiptu obiskal predsednika kluba, ki je zatrdil: ‘Ne, da mi sedaj odideš!’ Izpade, kot da nimamo mnogo možnosti v borbi za obstanek, vendar po tekmi z Anderlechtom tekme z glavnimi konkurenti za obstanek igramo na doma.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…