Benfica se bo danes popoldne v Ligaškem pokalu pomerila z moštvom Gil Vicenteja. Lizbončani z moštvom iz severa države ne bi smeli imeti pretiranih težav, saj so jih v tej sezoni že dvakrat premagali.


Avgusta so bili v ligaškem obračunu boljši z 2:1, v začetku januarja pa so, tudi z Janom Oblakom med vratnicama, v pokalnem tekmovanju na domačem igrišču gostom nasuli kar pet zadetkov. Tekma sama po sebi ne ponuja posebnega naboja, saj so si Lizbončani že zagotovili prvo mesto v skupinskem delu tekmovanja in napredovanje v polfinale. Bo pa današnji obračun, ki se bo pričel ob 17:15, poseben v povezavi z 21-letnim Škofjeločanom. Nekdanji vratar Olimpije je v golu Benfice nepremagan že 561 minut, kar pomeni, da mu do izenačitve rekorda Michela Preud’homma manjka le še 34 minut. Legendarni belgijski vratar, ki je bil član Benfice pet let, je svoja vrata v sezoni 1996/97 zaklenil za 595 minut.

In še zanimivost, Jan Oblak v dresu članskega moštva Lizbončanov sploh še ni bil premagan, svojo mrežo je ohranil nedotaknjeno proti Cinfaesu, Olhanenseju, Setubalu, Nacionalu, Gil Vicenteju, Portu in nazadnje tudi proti Maritimu, ko se je izkazal tudi z obrambo v spodnjem posnetku.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Žugelj v odlični formi

Lillestrom je v 3. krogu norveške Eliteserien gostil Bodo/Glimt. Gostje so zmagali s kar 5…