Odločitev za selitev v Nemčijo se v primeru prestopa Tima Matavža v bavarski Augsburg ni izkazala za pravilno. Šempetrčan v nemški Bundesligi ni uspel ponoviti predstav, ki jih je sprva kazal v dresu Gorice, zatem pa še na Nizozemskem, pri Groningenu in PSV-ju.


Primorec je v letu in pol za Augsburg odigral zgolj 34 tekem in dosegel vsega tri zadetke, kar je zagotovo precej manj od pričakovanj vodstva kluba, ki je za danes 27-letnega napadalca sredi leta 2014 odštela zajetne štiri milijone evrov, kar je bil tedaj, kot navaja Transfermarkt, najdražji prestop v zgodovini kluba. Težko bi trdili, da je Matavž, tudi zaradi precejšnjih težav s poškodbami, že upravičil plačano odškodnino, zato ne bi čudilo, če bi v zaključku zimskega prestopnega roka zamenjal klubsko sredino. O tem se je v petkovih večernih urah razpisal priznani italijanski nogometni novinar Alfredo Pedulla, ki je na svoji spletni strani poročal, da bi lahko Matavž kariero nadaljeval na Apeninskem polotoku.

Ne sicer v Napoliju, ki naj bi se za nekdanjega napadalca Gorice zanimal že v času, ko je zadetke zabijal na slovenskih zelenicah, temveč Genoa. Vodstvo trenutno šestnajstega moštva Serie A se je po poročanju Sky Sport Italia z nemškim klubom in tudi igralcem že dogovorilo za selitev v pristaniško mesto. Italijani naj bi za polletno posodo Augsburgu plačali pol milijona evrov, po koncu sezone pa naj bi si zagotovili tudi možnost odkupa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…