Matej Poplatnik se je po minuli sezoni, ko je bil z osemnajstimi zadetki tudi najboljši strelec 2. SNL, prvič v karieri odpravil v tujino. Poleti se je odpravil na severozahod Bolgarije in na preizkušnji zadovoljil vodstvo Montane, ki se je lani prebila med najboljše klube v državi.


Napadalec doma v Dolu pri Ljubljani se v dresu Montane ni ravno naigral, saj je jeseni v petnajstih tekmah zbral zgolj 634 minut in ostal brez doseženega zadetka. Pred dnevi se je z vodstvom Montane, v dresu katere je kariero pričel tudi Stilian Petrov, tudi razšel, a morda bo brez kluba zgolj nekaj dni. Iz prihaja vest, da je mlajši od bratov Poplatnik včeraj pričel s preizkušnjo pri Olimpii Grudziadz. Klub, ki se trenutno nahaja na dnu ligaške razpredelnice, ima s Slovenci že precej izkušenj. Lani je v zeleno-belem dresu navduševal Denis Popović, jeseni pa sta za Olimpio igrala Dejan Žigon in Rok Elsner, ki pa se je medtem preselil h kitajskemu drugoligašu Hunanu, ki ga vodi Tomaž Kavčič.

Poplatnik se je včeraj že predstavil trenerju Kosciukiewiczu, saj je odigral pripravljalno tekmo z Elano Turan, ki ga je Olimpia ugnala z 2:0. Poplatnik je igral do 60. minute.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič vnovič ostal brez službe

Slovenski strateg Darko Milanič je še drugič letos dobil košarico na Cipru. Štiriinpetdese…