Roman Bezjak je znova junak reške zasedbe. Korošec je z zadetkom v drugi minuti sodniškega dodatka obračuna z Osijekom četi trenerja Matjaža Keka priigral pomembno zmago, s katero je moštvo s Kvarnerja ostalo v stiku z vodilnim Dinamom.


Slavonci, ki se borijo za obstanek med hrvaškimi prvoligaši, so se favoriziranim gostiteljem upirali vse do 52. minute, ko je mrežo gostov načel Mario Gavranović. Rujevica je prvič eksplodirala v 90. minuti, ko je sodnik Jović stik Matea Bertoše in Antonia Perošević označil kot najstrožjo kazen, ki jo je v zadetek za izenačenje na 1:1 pretvoril prav Perošević. A Rečani se niso predali in v drugi minuti dodatka prišli do krvavo prigaranih treh točk. Predložek Roshija je izkoristil Bezjak, ki je osamljen pred golom Osijeka z glavo zadel za končnih 2:1 in se veselil že dvanajstega zadetka v sezoni.

“Zmaga je zaslužena. Ko zmagaš na takšen način, se lahko zahvališ tudi sreči, vendar je bila v prvi vrsti ključna tudi vera igralcev. Skozi celotno tekmo smo bili preveč nervozni in preveč energije porabljali za razprave. Jasno je bilo, da bo tekma agresivna in s polno kontakta. Iz tega bi morali iti mirni, ne pa, da smo z reakcijami na to, porabljali energijo. Manjkalo je duelov, nasprotniku pa smo poslali preveč dolgih žog. S priložnostmi, ki smo si jih pripravili, bi morali prej odločiti vprašanje zmagovalca in ne dovoliti takšen zaključek,” je po tekmi dejal Matjaž Kek, ki ni želel komentirati dela sodnikov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič vnovič ostal brez službe

Slovenski strateg Darko Milanič je še drugič letos dobil košarico na Cipru. Štiriinpetdese…