Zadnji krog državnega prvenstva so danes popoldne odigrali tudi pri severnih sosedih. V zadnjem dejanju sezone sta se v koroškem Volšperku pomerila “slovenska” Wolfsberger in Rapid, ki si je sicer že pred nekaj krogi zagotovil drugo mesto in s tem tudi kvalifikacije za vstop v elitno Ligo prvakov.


Moštvo Tadeje Trdine, ki je igral zadnje pol ure, je nadaljevalo s trendom pomladanskih izidov, saj so Korošci izgubili še četrtič v zadnjih petih tekmah, velik delež k novemu porazu pa je dodal tudi Robert Berić, saj se je Krčan za zaključek sezone razveselil še treh zadetkov. Za klasični hat-trick je potreboval vsega štiri strele in 22 minut, potem ko je v 63. minuti izkoristil podajo kapetana Hofmanna in s strelom po sredini gola zadel za 0:2. V 83. minuti je Krčan povišal na 0:3, potem ko je izkoristil predložek Stangla in zadel po strelu z glavo, dve minuti zatem pa je bil dvojec na delu še drugič, tokrat je slovenski reprezentant z desnico zadel z bližine. Končni rezultat je v tretji minuti sodniškega dodatka z drugim zadetkom na tekmi postavil Schaub.

Berić je sezono sklenil s 27 zadetki in na drugem mestu ligaške lestvice strelcev, s štirimi zadetki zaostanka za Jonathanom Sorianom, medtem ko je tretji Marcel Sabitzer zbral 19 golov. Berić se lahko pred junijskim obračunom z Anglijo pohvali z izredno formo, saj je na zadnjih petih tekmah dosegel kar sedem zadetkov!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski talent bo nastopal za avstrijske prvake

Nadarjeni slovenski napadalec Benjamin Šeško, ki je leta 2019 za 2.5 milijona evrov presto…