Francoska Ligue 1, se tako kot večina preostalih evropskih lig, zaključuje. Včeraj je bil odigran predzadnji krog, evropske vozovnice pa so podeljene. Saint-Etienne našega Roberta Berića si je z izdatno pomočjo Krčana zagotovil svoje mesto v Ligi Evropa.


Zeleni so na tekmi proti sedmouvrščeni Nici dobil z visokih 3:0, junak večera pa je bil slovenski reprezentant Robert Berić, ki je dosegel dva zadetka. V 25. minuti je zadel iz prostega strela, drugega pa po dobri uri igre. Končni rezultat tekme je v 81. postavil Hamouma. To sta bila sedmi in osmi zadetek Krčana v sezoni.

Francoski prvak je znan že nekaj časa, včeraj pa smo dobili tudi preostale potnike v evropska tekmovanja. Lille si je s petardo proti Angersu zagotovil drugo mesto, bitko za tretje mesto med Lyonom in Saint-Etiennom, ki vodi še kot zadnje vodi v Ligo prvakov pa so dobili prvi, ki so s 4:0 odpravili Caen. Napeto je le še pri dnu, kjer zadnja tri mesta zasedajo Caen, Dijon in že odpisani Guingamp. Na voljo so še tri točke, ki lahko še marsikaj premešajo v boju za obstanek.

Čeprav se zelenim iz jugovzhodne Francije ni uspelo prebiti v elitno Ligo prvakov, pa jim je Robert Berić, ki je v letošnji sezoni po številu golov za svoj klub zaostaja le za Wahbijem Khazrijem, po dveh letih posta znova zagotovil mesto v skupinskem delu Lige Evropa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rajko Rep dobil proste roke pri izbiri novega delodajalca

Zgodba Rajka Repa pri celovški Austrii se je zaključila predčasno, saj sta igralec in klub…