Francoska Ligue 1, se tako kot večina preostalih evropskih lig, zaključuje. Včeraj je bil odigran predzadnji krog, evropske vozovnice pa so podeljene. Saint-Etienne našega Roberta Berića si je z izdatno pomočjo Krčana zagotovil svoje mesto v Ligi Evropa.


Zeleni so na tekmi proti sedmouvrščeni Nici dobil z visokih 3:0, junak večera pa je bil slovenski reprezentant Robert Berić, ki je dosegel dva zadetka. V 25. minuti je zadel iz prostega strela, drugega pa po dobri uri igre. Končni rezultat tekme je v 81. postavil Hamouma. To sta bila sedmi in osmi zadetek Krčana v sezoni.

Francoski prvak je znan že nekaj časa, včeraj pa smo dobili tudi preostale potnike v evropska tekmovanja. Lille si je s petardo proti Angersu zagotovil drugo mesto, bitko za tretje mesto med Lyonom in Saint-Etiennom, ki vodi še kot zadnje vodi v Ligo prvakov pa so dobili prvi, ki so s 4:0 odpravili Caen. Napeto je le še pri dnu, kjer zadnja tri mesta zasedajo Caen, Dijon in že odpisani Guingamp. Na voljo so še tri točke, ki lahko še marsikaj premešajo v boju za obstanek.

Čeprav se zelenim iz jugovzhodne Francije ni uspelo prebiti v elitno Ligo prvakov, pa jim je Robert Berić, ki je v letošnji sezoni po številu golov za svoj klub zaostaja le za Wahbijem Khazrijem, po dveh letih posta znova zagotovil mesto v skupinskem delu Lige Evropa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rožman: Ni izgovorov

Jutri nogometaše Rijeke čaka polfinalni obračun v hrvaškem pokalu. Na klopi hrvaškega prvo…