Kot smo že zapisali, si Benjamin Verbič lepšega uvoda v poglavje pri danskem Kobenhavnu ne bi mogel predstavljati. V minuli sezoni najučinkovitejši nogometaš Prve lige Telekom Slovenije, ki je bil s strani stanovskih kolegov proglašen za najboljšega igralca sezone, je ob debiju zadel že po dveh minutah in pol igre, v nadaljevanju obračuna z valižanskim Newtownom pa kar nekajkrat spomnil na predstave iz celjskega dresa.


“Z nestrpnostjo sem pričakoval tekmo v Parken Areni. Vesel sem, da smo pred odlično publiko uspeli zmagati. Seveda sem vesel tudi zadetka ob debiju, vseeno pa je najpomembnejša zmaga. V Wales gremo iskati možnost napredovati v tretji krog kvalifikacij Evropske lige,” je po domači zmagi v drugem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo pred klubsko kamero priznal Vojničan, ki je nato še enkrat podoživel akcijo za zadetek: “Šlo je akcijo treh novincev. Kasper je z odlično podajo zaposlil Petra, nato pa sem videl predložek, nameril z glavo in zadel. Odličen občutek zadeti pred gledalci v Parken Areni. Vesel trenutek zame.”

Skozi celotno srečanje je nasprotniku povzročal precej preglavic, nekaj sivih las pa je pri njegovih pristaših nastalo v izdihljajih obračuna, ko zaradi poškodbe kolena ni bil zmožen zaključiti dvoboja. Kot pravi sam, je šlo zgolj za udarec v koleno, zato verjame, da bo nared že za povratno srečanje: “Odličen začetek! Vendar ne želim spati na preteklih dosežkih. Z mislimi sem že pri prihodnji tekmi. Upam, da bom pripravljen, dobil sem udarec koleno, vendar mislim, da bom pripravljen do naslednjega tedna.”

“Prva tekma je bila dobra. Vesel sem ekipne predstave, že na začetku smo prikazali našo igro, ki jo moramo na treningih še izpiliti. Iz tekme v tekmo bo bolje, tudi glede mojih predstav. V bodoče se nadejamo dobrih rezultatov,” je zaključil slovenski reprezentant, ki bo s podobnimi predstavami verjetno hitro postal tudi ljubljenec danskih pristašev nogometa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kurtić in Turk bosta sodelovala z italijanskim zvezdnikom

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in njegov mlajši rojak Martin Turk bosta v novi sezon…