Benfici ni uspelo niti v osmem zaporednem finalu evropskih pokalov. Potem ko so Lizbončani izgubili lanskoletni finale Evropske lige z londonskim Chelseajem, so morali tudi tokrat priznati premoč nasprotniku, po strelih iz bele točke so bili uspešnejši nogometaši Seville, saj sta tako Beto kot Oblak, ki je znova odlično opravil svoje delo, v rednem delu in v podaljških tekme zaklenila svoja vrata.


V prvem polčasu tekme priložnosti ni bilo veliko, zato pa ni manjkalo ostrih prekrškov, zaradi česar je bil Jorge Jesus že v 25. minuti poseči po prvi menjavi, saj je moral Sulejmani zaradi poškodbe zapustiti igrišče. Prvo lepo priložnost je v 14. minuti zapravil Garay, ki ni zadel iz bližine. Lizbončani so dvakrat nevarno zapretili tudi v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ko Pereira utekel pred gol, a je Beto ostal na mestu in prebral namero Urugvajca, vratar Seville pa se je izkazal tudi nekaj sekund kasneje, ko je odbil še poizkus Rodriga, ki je streljal iz desne strani kazenskega prostora. Izkušeni Portugalec v vratih Seville, v preteklosti pa tudi član Sportinga in Porta, je imel precej več dela v drugem polčasu, ko so nogometaši Benfici sprožili pravo ofenzivo proti seviljskim vratom, a sta bila Lima in Rodrigo nekajkrat premalo natančna. Po desetih minutah drugega polčasa so prvič nevarneje zapretili tudi Španci, a je Oblak poizkus Reyesa ukrotil brez težav, mladega Škofjeločana pa iz tira ni vrgel niti prekršek Bacce, ki ga je v 61. minuti v borbi za žogo z nogometnim čevljem kresnil po kolenu. Osrednji del drugega polčasa so Lizbončani pobudo prepustili igralcem Seville, a je Benfica znova zapretila v zaključku srečanja, ko je najprej z glavo zgrešil Garay, po nekaj vmesnih priložnostih pa je v sodnikovem podaljšku zapretil Pereira, a tudi on streljal preko vrat.

Najlepšo priložnost so si v prvem podaljšku priigrali Španci, Bacca je neoviran ekspresno krenil proti portugalskim vratom, a po diagonalnem strelu meril mimo desne vratnice Oblakovih vrat. Tudi v drugem polčasu so nevarneje zapretili Seviljčani, streljal je Gameiro, a zadel le zunanji del mreže. V prvi seriji enajstmetrovk sta bila uspešna oba izvajalca, pri Benfici je zadel Lima, pri Sevilli pa Bacca, zato pa je v drugi seriji zacepetal Cardozo in Beto je žogo izbil mimo gola, medtem ko je bil Mbia uspešnejši. Beto se je izkazal tudi ob strelu Rodriga, Seviljčani pa so se po uspešnem poizkusu Cokeja močno približali lovoriki. Luisao je sicer podaljšal upe Benfici, ki pa jih je pokopal Gameiro in poskrbel za veselje Špancev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenija edina z dvema predstavnikoma med elitno deseterico

Včeraj je v Parizu potekala slavnostna podelitev priznanj najboljšim posameznikom v letošn…