Jan Oblak se s soigralci Benfice veseli novega finala, saj so Lizbončani na povratnem srečanju vzdržali vse napade Torinčanov in se uvrstili v finale Evropske lige. Oblak je tokrat dobil priložnost za igro in svoje delo opravil več kot odlično.


21-letni Škofjeločan, ki je bil v 82. minuti kaznovan tudi z rumenim kartonom, je živce paral predvsem Andrei Pirlu in Carlosu Tevezu. Že v 8. minuti srečanja je z instinktivno obrambo žogo po strelu Pirla preusmeril preko vrat, v 62. minuti pa je odbil še nevaren poizkus izkušenega Italijana, ki je meril iz prostega strela. Ob izteku prvega polčasa je hrbet slovenskega čuvaja dobro čuval tudi Luisao in žogo po strelu Vidala izbil iz gol črte. Tevez je dvakrat poizkušal v zadnji četrtini srečanja, a je bil nekdanji vratar Olimpije obakrat, v 70. in 94. minuti, na pravem mestu in žogo hladnokrvno obdržal v svojem naročju, v izdihljajih srečanja pa je z novo odlično obrambo zaustavil še poizkus Martina Caceresa, ki je streljal z glavo. Oblak, ki ga je sicer v 82. minuti premagal Pablo Osvaldo, a je bil zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavljen, je na trindvajseti tekmi v vratih Benfice, mrežo še devetnajstič ohranil nedotaknjeno, trenutno pa je v vseh tekmovanjih nepremagan že 621 minut.

Benfica je srečanje končala s kar dvema igralcem manj, saj je bil Enzo Perez v 67. minuti izključen, Ezequiel Garay pa je moral zaradi poškodbe obraza ob izteku rednega dela tekme zapustiti igrišče. V finalu, ki bo 14. maja prav na stadionu Juventusa, se bo Benfica pomerila s Sevillo, ki je v polfinalu izločila Valencio, v šestnajstini finala pa bi bila boljša tudi od Maribora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kje bo kariero nadaljeval Žan Rogelj?

Nekdanji nogometaš Triglava, ki je poleti 2019 zapustil Slovenijo, že tretjo sezono zapore…