O Oostendeju smo spomladi že pisali tudi na naših straneh. Lastnik belgijskega prvoligaša Marc Coucke ne skriva želje, da se želi na evropski sceni pomeriti z ljubljansko Olimpijo, pred finalom pokalnega tekmovanja pa so Belgijci v tej luči predstavili kar pesem, v kateri so zapeli tudi o Ljubljani.

Oostende je finalni obračun sicer izgubil, končnico belgijskega prvenstva pa sklenil na četrtem mestu in si bo moral evropsko vozovnico priigrati v razigravanju. So pa Belgijci že zavihali rokave in v svoje vrste zvabili prvo okrepitev. In to ne kogarkoli. Klubu s severovzhoda države se je pridružil Nicolas Rajšel, s katerim so Belgijci sklenili triletno pogodbo.

Francoski Slovenec, ki je za Celje odigral 13 tekem in ob debiju v dresu mlade reprezentance zatresel mrežo Hrvaške, je bil zadnje tri sezone član drugoligaša Union Saint Gilloise, s katerim pa se je v zapletenem sistem belgijskega prvenstva spomladi boril tudi za Evropo. Po desetih zadetkih tekom rednega dela sezone je v končnici zatresel tudi mrežo Mechelena, Waaslanda Beverena in tudi lieškega Standarda.

Pri novem delodajalcu so zapisali, da je bil Rajšel že nekaj časa želja športnega direktorja Luca Devroeja, s klubom pa je bil dogovorjen že nekaj časa, a sta v teh dneh zadnje podrobnosti uskladili tudi vodstvi Oostendeja in bruseljskega drugoligaša.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski nogometaš o razmerah na Poljskem

V poljskem prvenstvu je vodilna Legia iz Varšave, sledi pa jim Piast iz Glivic, ki ima po …