V letošnji sezoni Slovenci na Portugalskem nismo imeli svojega predstavnika. S prihodnjo sezono bo slovenske barve na skrajnem zahodu Evrope znova predstavljal vratar, po Janu Oblaku in Vidu Belcu bo to Ažbe Jug, ki bo z lizbonskim Sportingom danes sklenil petletno pogodbo.


Rušanu s koncem junija poteče pogodba s francoskim Bordeauxom, katerega član je bil zadnja štiri leta in pol, zato se bo v portugalsko prestolnico preselil brez plačila odškodnine. Po uspešno prestanem zdravniškem pregledu pa naj bi z zeleno-belimi, kot smo že zapisali, sklenil petletno pogodbo. Portugalska A Bola poroča, da bo v pogodbo vključena tudi klavzula, ki jo bo moral odšteti njegov naslednji morebitni novi delodajalec, v višini kar 45 milijonov evrov, kar verjetno priča veliko o tem, kakšne načrte ima vodstvo lizbonskega kluba s slovenskim vratarjem. Nekdanji član Maribora in Interblocka se bo za mesto prvega vratarja boril z Ruijem Patriciom, ki pa ga mediji povezujejo tudi z odhodom v tujino, tako naj bi se znašel tudi na listi želja Liverpoola.

V vrstah osemnajstkratnih državnih prvakov sicer danes vlada pravo obsedno stanje, saj naj bi novi trener Sportinga postal kar Jorge Jesus, do nedavnega še trener mestnega rivala Benfice. Jesus naj bi s Sportingom sklenil triletno pogodbo v višini osemnajstih milijonov evrov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za Šporarja tokrat v igri Ligue 1?

Sporting iz Lizbone, kjer je Ljubljančan začel prejšnjo sezono, na Šporarja naj ne bi več …