Ažbe Jug je moral po nekoliko presenetljivi poletni menjavi kluba – francoski Bordeaux je zamenjal za portugalski Sporting – na debi med vratnicama lizbonskega giganta, ki trenutno drži vrh ligaške razpredelnice, čakati skorajda pol leta.


Nekdanji up Maribora in Interblocka, ki se je po desetih prvoligaških tekmah sredi leta 2011 preselil na zahod Francije, je v dosedanjem delu sezone v hrbet gledal izkušenejšima kolegoma, Ruiju Patriciu in Marcelu Boecku. Triindvajsetletni vratar se je zgolj štirikrat znašel na rezervni klopi, vseh devetnajst krogov državnega prvenstva pa je bil “prisiljen” spremljati s tribune. Potrpežljivost je bila poplačana včeraj, ko je Rušan dočakal priložnost, saj ga je Jorge Jesus pred zadnjo, tretjo tekmo skupinskega dela ligaškega pokala postavil med vratnici Sportinga.

Zeleno-beli so gostovali pri Arouci in jo ugnali z zadetkom Zeegelaarja, ki je v polno meril v 81. minuti, po odbitem prostem strelu domačega vratarja Sacramenta. Slednji je imel v primerjavi z Jugom več dela, a kljub temu ne gre prezreti dejstva, da je nekdanji mladi reprezentant ob portugalskem debiju zaklenil svoja vrata. Kljub vsemu minimalna zmaga ni bila dovolj za napredovanje v polfinale, Sporting je z dvema zmagama in porazom za Portimonensejem, ki v treh tekmah ni oddal niti točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič vnovič ostal brez službe

Slovenski strateg Darko Milanič je še drugič letos dobil košarico na Cipru. Štiriinpetdese…