Kljub pandemiji korona virusa, s katerim bomo morali živeti se povsod po svetu bodisi odvijajo lige, ali pa se klubi pripravljajo za nadaljevanje prvenstva določene lige. Tako se tudi pri naših severnih sosedih nižjeligaši že pripravljajo na drugi del sezone. Vemo, kopica igralcev iz Slovenije igra v Avstriji v vseh njihovih ligah. Precej naših legionarjev pa igra v klubu SV Wildon, ki je bil ustanovljen leta 1935. Kraj z 2500 prebivalci na avstrijskem Štajerskem leži dobrih 45 km severno od Maribora.


trener Udo Kleindienst

Po jesenskem delu ” Štajerske deželne lige” so rdeče-beli na sedmem mestu med 16 ekipami. To je četrti kakovostni razred, ali po domače 4 liga.

Od oktobra 2020 jih s klopi vodi zdaj 50-letni Udo Kleindienst. Nekdanji igralec zvezne vrste je igral pri raznih nižjeligaših, Wildon pa je njegov šesti klub katerega vodi kot glavni trener. Tu je deloval že med letoma 2009 in 2012. Drugi del sezone bodo odprli na domači zelenici v petek, 11.3. ob 19:00, ko jim v goste prihaja ekipa Brucka, ki je po petnajstih tekmah le točko in mesto za njimi.

Veliko Slovencev je že igralo za ta klub, kot Dominik Beršnjak leta 2014, danes pa je trener drugoligaške ekipe Vitanest Bilje. Kar nekaj jih je tudi sedaj v klubu. Od poletja je tam 36-letni branilec Jure Travner, ki je v Sloveniji z Muro postal prvak in pred zaključkom kariere odšel v Avstrijo. To je njegov 11 klub v karieri v petih različnih državah. Dolga leta je nosil dres Celja…28-letni Ptujčan Denis Perger, ki igra kot levi bočni branilec pa je v klubu že dve leti. Mladi, 21-letni branilec Domen Bevk je v klubu od poletja. V Sloveniji je igral za Dravograd in Aluminij. Leon Črnčič, ki je denimo desetljetje nosil dres Rudarja iz Velenja šteje 31 let, ekipi pa se je pridružil poleti.

In kdo so novinci iz Slovenije? Mariborčan Robert Pušaver je 26-letni desni bočni branilec, ki je prve nogometne korake naredil v Jarenini, se je denimo v sezonah 2014/15 in dve leti kasneje v dresu Maribora razveselil naslova državnega prvaka. To bo njegov šesti klub. Beleži pa 140 prvoligaških tekem. V dresu Celja je odigral 185 prvoligaških tekem in na njih dal tri gole Tadej Vidmajer. Za tega 29-letnega levega bočnega branilca, ki se odlično znajde tudi na levi strani v zvezni vrsti bo Wildon četrti članski klub in drugi v tujini, po tem, ko je igral za poljski Lodž. Osem let mlajši je Tim Jelenko, ki je igralec zvezne vrste. Pred prihodom v Wildon je sezono in pol nosil dres kluba SC Kalsdorf. Pred tem pa je bil član Rogaške in Kety Emmi Bistrice.

Tudi med vratnicami bomo imeli slovenski pridih. Saj je pogodbo do konca tekoče sezone podpisal Mariborčan Tadej Trajkovski. To tudi s klauzulo, da lahko zapusti klub kadarkoli, če najde kak boljši klub, v močnejši ali višji ligi. Za 29-letnika bo to četrti avstrijski klub, skupno pa štirinajsti. Prve korake sta z bratom dvojčkom Dejanom, ki je bil tudi slovenski reprezentant naredila v Kovinarju. Povprašali smo ga o tem, kako je prišel v ta klub, kako so ga sprejeli…

“Poznajo me, ko sem še branil za Liezen pred dvema letoma. Videli so, da sem prost igralec, nakar so me kontaktirali. Saj je en njihov vratar zaključil kariero, v ekipi pa sta dva mlada, a dobra vratarja. Po treh treningih smo se vse dogovorili. Sprejeli so me res lepo, ekipa je kvalitetna s Slovenskim pridihom. Ves čas sem se pripravljal individualno, s trenerjem in tudi z bratom. Važno mi je, da branim. “

  • Lotrič ostal brez kluba

    Mitja Lotrič se je po naravnost fantastični sezoni 2018/19 v dresu Celja poslovil od slove…
  • Odziv Mure na dogajanje po tekmi z Mariborom

    Po nedeljski tekmi med Muro in Mariborom, na kateri so si vijoličasti zagotovili še 16. na…
  • Prvi odhod iz Celja

    Po vsega 14 odigranih tekmah se od dresa Celja poslavlja Terry Lartey Sanniez, nekoč velik…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Legendarni zmaj je prosti igralec

S koncem letošnje sezone se je pogodba iztekla Niku Omladiču, ki je postal prosti igralec.…