Sara Lovrec je vratarka Maribora in ena ključnih igralk omenjene ekipe. Izkoristili smo priložnost in z uspešno vratarko opravili kratek pogovor, v katerem je razkrila nekaj zanimivih podrobnosti. 23-letna Mariborčanka za vijolice nastopa že vse od sezone 2006/07. Sara je skozi leta nabirala izkušnje, v zadnjih letih pa kaže izjemno formo in odlične predstave. Sara nam je pojasnila od kje izvira njena navdušenost nad nogometom, nekaj več dejala tudi o slovenskih vratarkah in primanjkovanju le-teh, o ženski reprezentanci in še čem. Več pa si preberite v nadaljevanju.


Kdo Vas je navdušil za nogomet, predvsem pa za igranje na položaju vratarke?
V družini smo močno povezani v vratarji, tako da lahko rečem, da imamo nekakšno vratarsko žilico že v družini. Najprej je kot vratar pričel oče, nato kasneje še sestra, na koncu pa še jaz, tako da je vratarska pozicija pravzaprav že pisana družini na kožo.

Kako sami gledate na vratarsko pozicijo v slovenski ligi?
Vratark po mojem mnenju v Sloveniji primankuje. Če govorimo o kvalitetnih vratarkah bi povedala, da je slednjih bolj malo, ker večina klubov nima vratarskega trenerja in se z vratarkami posebej ne dela. To je tudi velika težava nekaterih klubov, saj lahko vratarke napredujejo le z dobrim delom in vratarskim treningom.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Bi se odzvali vpoklicu v reprezentanco? Kakšni so Vaši cilji v nogometu?
Vpoklic v reprezentanco bi zavrnila, ker je nogomet trenutno le moj hobi in si druge vratarke, ki vlagajo precej več časa in truda v nogomet, bolj zaslužijo vpoklic. Tako je moj cilj, da zaenkrat čim bolje zastopam barve vijolic. Če pa bi se kdaj v nadaljnje ponudila kakšna priložnost z odhodom v tujino, za kar bi sicer bila bolj zainteresirana kot za reprezentanco, pa so možnosti seveda odprte. Nikoli ne veš kaj ti prinese prihodnost.

Je kakšna obramba, ki Vam je ostala v spominu in jo hranite z velikim veseljem?
V osmih letih nogometne kariere sem odigrala že veliko število tekem, zato je bilo v tem času kar nekaj obramb, ki se jih z veseljem spominjam in ne bi rada izpostavila zgolj ene.

Imate kakšno besedo več za mlade vratarke, ki šele stopajo na “veliko sceno”?
Svetovala bi jim, da se z voljo, trdim delom ter zaupanjem v sebe in svoje sposobnosti da doseči vse cilje, ki si jih zadajo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Richard Wilson – spoznajte Angleža, ki slovenski nogomet pozna skoraj bolje kot mi sami

Richard Wilson je angleški novinar, skavt in oboževalec nogometa, ki redno spremlja sloven…