V minulih tednih smo se že nekajkrat razpisali o Patriku Elerju. Primorec je spomladi prvi hit druge avstrijske lige, saj je v devetih pomladanskih preizkušnjah zabil že 11 zadetkov in se v petek, po ‘hat-tricku’ v sosedskem derbiju z Wattensom pa se je s skupno 19 goli zavihtel tudi na vrh ligaške lestvice strelcev.

Eler je bil še dobro leto in pol nazaj večini slovenskih ljubiteljev nogometa popolna neznanka, zdaj pa 25-letnik vse glasneje opozarja nase. Pa vseeno, kdo je Patrik Eler? “Kaj dosti nimam povedati. Že od malega sem si želel igrati nogomet, ampak nikoli nisem niti pomislil, da se bo vse obrnilo tako, kot je sedaj. V Sloveniji sem nazadnje sem igral pri mirenski Adrii, kjer, to moram priznati, sem se počutil odlično. Nato sem skupaj s trenerjem Jožetom Prelogarjem odšel v celovško Austrio, tam dve leti igral med tretjeligaši, zadnjo sezono pa še v drugi ligi, v kateri mi je šlo kar dobro, tako da sem poleti pristal v Innsbrucku,” je pogovor za SNPortal pričel visokorasli napadalec.

Nogometaš, ki se je še pred kadetsko selekcijo poslovil od dresa Gorice, vsaj za zdaj močno spominja na pot Milivoja Novakovića ali pa vsaj Tadeja Trdine, ki sta nase opozarjala z zadetki na avstrijskih nižjeligaških igriščih. Ali tudi Eler večkrat sliši primerjave z Novakovićem? “Veliko ljudi me opominja na to, tako da je morda res kaj na tem,” je z nasmehom na obrazu odgovoril sicer redkobesedni nogometaš, ki se je kot Primorec odločil za zanimivo potezo, saj se ni odločil za skok v bližnjo Italijo, ampak je ubral potezo, po kateri večkrat posegajo, Gorenjci, Korošci, Prekmurci in Štajerci – odšel je v Avstrijo. “Res je, Italija mi je bližje, vendar tam nisem imel nikoli možnosti zaigrati. Moram pa priznati, da mi je v Avstriji lepo, tako da bi rad tukaj, če bo le mogoče, svojo kariero gradil in nadaljeval tudi v bodoče,” priznava dolgonogi napadalec.

Foto: Wacker Innsbruck

Marsikdo je že poleti pričakoval, da si bo Eler z uspešnimi predstavami v krstni drugoligaški sezoni priigral prestop v avstrijsko Bundesligo, a se je po 15 zadetkih v dresu celovške Austrie odločil za selitev na Tirolsko, medtem ko je Rajko Rep, ki je prav tako navduševal na Koroškem, prestopil v vrste konkurenčnega LASK Linza in z njim napredoval med Bundesligaše, kamor si je s Tirolci želel tudi Eler. “Imel sem nekaj ponudb, vendar so si me v Innsbrucku najbolj želeli, tako da sem se odločil za selitev v Wacker. Klub je ciljal na preboj v Bundesligo, kar je bila tudi zame dodaten razlog in motivacija pri odločitvi za prestop,” odgovarja nekdanji up Gorice, ki dobro leto kasneje priznava, da ne obžaluje poletne odločitve, saj je z uspešnimi predstavami na svoj račun privabil še več snubcev: “Ne, ni mi žal, saj je v klubu vse, kot mora biti. Zgolj klubski rezultati niso šli po pričakovanjih. Nekaj snubcev se je že oglasilo, a o tem se bomo pogovarjali šele po koncu sezone in nato videli, kakšna je situacija.”

Eler je v jesenskem delu prvenstva dosegel osem zadetkov, pred nadaljevanjem sezone pa niti sam ni pričakoval, da bo že nekaj krogov pred koncem sezone presegel lanskoletni izkupiček, ko je bil natančen 15-krat, a ga je sredi vrhunca zaustavila poškodba, ki mu je preprečila še boljšo številko. A spomladi je eksplodiral in, kot že zapisano, v devetih nastopih v polno meril že 11-krat. V petek se je zavihtel na vrh ligaške lestvice strelcev in ob tem ne skriva, da želi tam tudi ostati, a priznava, da se bo potrebno za to še pošteno potruditi: “Ja, želel sem si priti na vrh lestvice strelcev, vendar je do zaključka sezone še šest krogov, tako da se bom moral še potruditi, da zadržim strelsko krono.”

Poleti so ga nekateri mediji že povezovali z vrnitvijo v domovino, oglasila naj bi se tudi Olimpija, a Eler za konec pogovora priznava, da ga v Slovenijo ne vleče: “Mislim, da mi gre tukaj dobro, tako da bi rad v tujini nadaljeval tudi v prihodnje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemen vikend slovenskih legionarjev! Elsner do največje zmage v karieri, Berić junak Saint Etienna, Hajrić do prvenca v Belgiji

Slovenski nogometaši, ki si kruh služijo v tujini, so bili v preteklem vikendu zelo razpol…