Dopustniški čas med dvema sezonama je kot nalašč za spoznavanje nogometašev. Tokrat je pred naš mikrofon stopil gorenjski vezist, ki pa že vrsto let živi na Primorskem. Svoje prve nogometne korake je naredil na Jesenicah, pot nadaljeval pri Triglavu ter se podal na Obalo. Ima izkušnje iz Italije in Srbije, prihaja iz športne družine ter govori štiri jezike. Po poklicu ekonomist je minulo sezono igral v dresu Krškega in zelenim priboril obstanek v drugi ligi. Velja za mirnega in razgledanega fanta, kot pravijo vedno pozitivno nastrojenega, ki se hitro prilagodi. To je Sandro Zukić, ki bo drugi avgustovski dan leta 2022 dopolnil 22 let.


KDAJ STE ZAČELI TRENIRATI NOGOMET, KJE IN KDO VAS JE NAVDUŠIL ZANJ?

Trenirati sem začel s petimi leti v klubu NK Jesenice. Navdušil me je oče Darko, ki je bil član Jesenic.

KDO JE BIL VAŠ PRVI TRENER?

To je bil moj stric Damir Zukić.

KAKŠNA BI BILA VAŠA ŽELJA (LE ENA), ČE BI UJELI ZLATO RIBICO, KI IZPOLNI ŽELJO?

Rad bi zaigral v Ligi prvakov ali na SP.

PRIHAJATE IZ ŠPORTNE DRUŽINE. NAM JIH LAHKO OPIŠETE? KAKO VAS ONI PODPIRAJO NA VAŠI ŠPORTNI POTI?

Vsi domači me podpirajo, vzpodbujajo in spremljajo. Še posebej oče, ki me, če je le možno spremlja venomer. Oče je bil nogometni vratar. Mama pa judoistka. Leta 1993 je bila peta na EP na Nizozemskem. Bila je trikrat državna prvakinja, petkratna mladinska prvakinja Slovenije. Moja tri leta starejša sestra Sandra je bila tenisačica, ki je zaradi poškodbe lopar pospravila v kot pri šestnajstih.

NAZADNJE STE IGRALI V KRŠKEM. PRED TEM PA V SRSKI PRVI LIGI ZA EKIPO MAČVE IZ ŠABCA. KAKO JE PRIŠLO, DO SODELOVANJA IN POVRATKA V SLOVENIJO?

Srbska prva liga je zelo močna. Tam sem bil pol sezone, trenerji so mi zagotavljali, da računajo name in da bom dobil minutažo. Saj sem se dobro odrezal na pripravah in treningih, a se je zalomilo pri administrativnih zadevah na upravi kluba. Skratka, imel sem kar nekaj smole, zato sem se vrnil domov v Slovenijo. Dobil sem klic iz Krškega, ki velja za dober klub. Pri nekdanjem prvoligašu so me lepo sprejeli.

ŠEST KLUBOV, TRI DRŽAVE JE VAŠA STATISTIKA ČLANSKIH KLUBOV. KAM VAS SEDAJ VLEČE, KATERO LIGO RADI SPREMLJATE?

Iskreno povedano, spremljam vse lige. Rad bi igral in se poizkusil v naši elitni ligi. Nekaj smo se že pogovarjali z mojo agencijo o tem, to je moj cilj, bomo videli kako bo.

BI IGRALI ZA KAKŠEN SLOVENSKI DRUGOLIGAŠKI KLUB?

Kaj naj vam rečem, naša druga liga je zelo kakovostna, zanimiva, gledljiva. Sploh za mlade igralce. Tudi šestnajst klubov je v njej, kar jo dela še bolj zanimivo. Morda ostanem še eno sezono, a moj cilj je prva liga.

S KOM STE SE NAJBOLJ UJELI OD IGRALCEV V KRŠKEM?

V Krškem sem se ujel z vsemi igralci, seveda tudi trenerji, upravo in z vsemi, ki so delali v klubu. Če moram izpostaviti koga, bi rekel, da sta bila to v prvi polovici minule sezone Tarik Bagola in Jurica Lovrić. Potem pa v spomladanskem delu s kapetanom in izkušenim Markom Dušakom.

KAKŠNO SE TI JE ZDELO MESTO KRŠKO?

Krško je zelo zanimivo umirjeno mesto, v katerem živijo dobri ljudje. Tam sem spoznal veliko novih prijateljev.

KATERO HRANO IN PIJAČO IMAŠ NAJRAJE?

Najraje imam mamino kuhinjo. Drugače pa razne testenine, mamin restan krompir in kakšen slasten zrezek. Pijem pa naravne sokove, vodo, smoothije, občasno tudi energijske pijače.

IMAMO KOPICO ŠPORTNIH ZNAMK. KATERA JE TEBI NAJLJUBŠA?

Pri meni je to ameriški Nike.

ZA KATERI KLUB STISKAŠ PESTI V SLOVENIJI, IN KATEREGA V TUJINI?

V Sloveniji za Koper, saj sem tam igral od 12 do 15 leta. Drugače pa Crvena Zvezda in italijanski AC Milan. Rad imam tudi splitski Hajduk.

IMAŠ MORDA NAJLJUBŠO BARVO?

To je rdeča.

KDO JE TVOJ VZORNIK?

Moj vzornik je brazilski reprezentant Neymar.

KAR NEKAJ ČASA SI PREBIL V TUJINI. KAKO BI OPISAL TA ČAS?

Najprej me je pri šestnajstih pot popeljala v italijanski Udinese. Tam sem nastopal za kadetsko ekipo (U17). Nakar so me poslali na kaljenje v Como. Tam sem še kot 16-letnik igral v četrtoligaški članski konkurenci in bil izbran na petih tekmah v enajsterico kroga kot najmlajši izmed vseh. Nato sem igral še za Montebelluno, Roccelo in Adriese. Skupaj sem v Italiji zbral 50 članskih nastopov. Tam sem tudi končal srednjo šolo. Spomladanski del sezone 2020/21 pa sem igral za Mačvo v prvi srbski ligi, kjer smo bili štirje iz Slovenije. Ob meni še Kočar, Panić in pomočnik trenerja Alfred Jermaniš.

KAKO IZGLEDA TVOJ PROSTI ČAS IN KAJ TE SPROŠČA?

Svoj prosti čas najraje preživim z družino in prijatelji. Rad imam morje, plaže, sprehode in spoznavanje novih ljudi. Seveda tudi rad potujem in igram videoigre.

RAJE BEREŠ, LISTAŠ ČASOPISE ALI SI NA SPLETU IN GLEDAŠ TV?

Moj svet je splet in televizija.

KAKŠNO ZVRST GLASBE POSLUŠAŠ?

Se brez težav prilagajam in poslušam vso glasbo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Trener, ki si ime ustvarja na Srednjem vzhodu

Sandi Sejdinovski je slovenski nogometni trener, ki je svojo nogometno pot odnesel na Sred…