Naša tokratna nogometašica je velika navijačica Barcelone, ki je visoka 166 cm, sliši na ime Nina Predanič, konec maja pa je dopolnila 24 let, in prihaja iz Brežic. Igra v napadu, ali levem krilnem položaju. Tudi njen dve leti starejši brat Matic je nogometaš, ki igra za drugoligaša NK Brežice Terme Čatež. Pred tem je igral za Radomlje in ljubljanski Bravo, za žogo se je podil tudi v Nemčiji pri dveh klubih. Nina je najprej trenirala atletiko, ki je zelo uspešna in popularna v kraju, saj je to eden najboljših klubov v Sloveniji. Potem pa je kasneje trenirala še nogomet v Brežicah, treningi so se ji začeli prikrivati, in se je odločila, da se posveti nogometu. Zaradi štiriletnega študija v ZDA ni igrala za reprezentanco, doslej je igrala za ŽNK Brinje Grosuplje, ŽNK Radomlje, ŽNK Split na hrvaškem, trenutno pa je članica kluba Sturm Graz Frauen.


V Krškem ste zabeležili osmi nastop pa žensko člansko reprezentanco. Kako ste videli tekmo s Hrvaško, kako menjavo s kapetanko, in njo samo, kako ste doživeli domala tekmo na domačem pragu?

Tekma je bila zelo zanimiva, trd boj ter borba za vsako žogo. Vedele smo, da bo težka tekma, saj so bile tudi nasprotnice nabrušene, in željne zmage. Vedno je lepo igrati v Sloveniji, še posebej v Posavju, nedaleč od Brežic. Na začetku je bilo težko, nato smo se zbrale in zmagale. Mateja Zver je najboljša igralka iz Slovenije, kar jih je doslej igralo. Je tudi moj idol že od malega, ponosna sem, da lahko z njo delim slačilnico in z njo igram. Je motor ekipe, in smo lahko zelo veseli, da jo imamo.

Jeseni sledijo kvalifikacije za SP 2023, ki ga bosta gostili Avstralija in Nova Zelandija. Igrale boste v skupini I, kjer so še Francija, Grčija, Wales, Kazahstan in Estonija. Kako vi vidite skupino, in prve nasprotnice. Sedemnajstega septembra odpirate kvalifikacije na gostovanju v Tallinu proti Estonkam.

Vsaka tekma bo po svoje težka, najtežje nasprotnice bodo zagotovo Francozinje. Estonke dobro poznamo, saj smo z njimi igrale že v kvalifikacijah za EP, in jih premagale. A to bo zagotovo drugačna tekma, šle bomo iz tekme v tekmo. Na koncu pa se nadejamo pozitivnemu izidu, in dodatnim kvalifikacijam, ki ga prinaša drugo mesto v skupini. Srčno upam, da lahko uspemo doseči ta cilj, saj dekleta garamo ena za drugo, se vzpodbujamo. Imamo tudi izvrstno strokovno moštvo. Poleg tega, smo vsi res zelo povezani in imamo odlično vzdušje.

S Kristino Erman sta edini dve iz Posavja, ali jugovzhodnega dela Slovenije. Kako ti vidiš njo in selektorja Jarca?

Kristina zna poskrbeti za dobro vzdušje z svojimi vložki in heci, je super in izkušena vsestranska obrambna igralka, ki nam bo jeseni še kako prav prišla. Super se razumeva. Upam, da bo zdrava in v formi, ter vpoklicana, in da nam bo pomagala do željenega cilja. Selektor nas zelo podpira. Navzven morda izgleda strog, kar navsezadnje tudi mora biti. Za zaprtimi vrati, pa zna biti sproščen, in se tudi pošaliti.

Se spominjate vaših začetkov? Kdo vas je vzpodbudil k igranju nogometa? Kdo je bil vaš prvi trener?

Nogomet sem začela trenirati z bratom, ki je že bil v klubu. Po treningu atletike sem šla z njim, da malo brcam in treniram. Prva mentorica je bila Tanja Lekič, ki je tudi iz okolice Brežic, in nekdanja reprezentantka, ki me je trenirala v atletskem klubu. Ona mi je svetovala in me vzpodbujala pri teh prvih korakih. Drugače pa nama je oče z bratom odprl ta nogometna vrata, saj je bil tudi sam nekdaj nogometaš.

Kaj najraje jeste in pijete? Katera je vaša najljubša barva?

Najraje jem rižoto z morskimi sadeži, še posebej če jo naredita moja starša. Najljubša pijača je voda, občasno spijem kako kavo z mineralno vodo. Najljubša barva pa je modra.

Štiri leta ste bili na študiju v ZDA, kjer ste tudi igrali. Študirali ste na univerzi Saint Rose v Albanyu, kakih 220 km severno od New Yorka. Kako se spominjate tistih časov?

Vsa štiri leta so bile super. Še posebej zadnje leto, ko smo se uvrstile med najboljša študentska moštva v ZDA, poleg tega sem prejela ogromno čestitk in nagrad. Tam mi je bilo super tudi v poslovnem smislu, saj sem tam pridobila diplomo iz poslovnega posredovanja, kar mi bo prav prišlo tudi v prihodnje po koncu nogometne kariere.

Nastopali ste v klubu Sturm Graz, kakor pred tem tudi v slovenski ligi. Kako bi vi opisali avstrijsko in našo ligo?

Sicer sem v slovenski ligi igrala pred leti, mislim, da je vse še napredovalo od takrat. Sploh Pomurje in Olimpija, ki sta v vseh pogledih najboljši moštvi.

Katera je ob Mateji Zver vaša nogometna vzornica?

Ob naši kapetanki me navdušuje Dzsenifer Marozsan. Gre za 29-letno igralko zvezne vrste, ki igra v ZDA za klub OL Reign. Je tudi reprezentantka Nemčije.

Ali spremljate in berete snportal.si?

Seveda ga spremljam, ker sem v tujini. Verjamem, da jih vsa dekleta spremljamo, ker rade preberemo kaj se dogaja v našem nogometu. Tudi zaradi brata, ki igra 2 SNL v dresu Brežic.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomurke z novim trenerjem do visoke zmage

Pomurke so včeraj v Bratoncih odigrale zaostalo tekmo 4. kroga. V goste je prišla ekipa Kr…