Minilo je ogromno časa, ko je Dejan Školnik na uradnem srečanju zaigral za ekipo Nacionala. Zgodba s Portugalci je zaključena, saj se je otrok Maribora že vrnil v rodno mesto in se priključil treningom drugoligaša Aluminija iz Kidričevega. Kam ga bo pot tokrat zanesla še ne ve, a dela trdo, da se znova vrne na nogometna igrišča in v tekmovalni ritem.


Školnik, ki je za Maribor zbral 83 nastopov, za Nacional pa 61, je zadnji uradni nastop vknjižil 2. septembra 2012 na slovitem Luzu, proti ekipi Benfice. Sedaj je prepričan, da je s poškodbami zaključil in da se bo na igrišča vrnil še močnejši. “Minilo je res dolgo časa od zadnje uradne tekme, a sem zadnje tri mesece že pri Nacionalu treniral povsem normalno in prav tako zaigral na treh prijateljskih srečanjih. Pričakujem, da bom kmalu spet igral nogomet,” je uvodoma povedal Dejan Školnik. Po vrnitvi v Maribor je iskal sredino, kjer bi lahko treniral z ekipo. Roko so mu ponudili pri Aluminiju iz Kidričevega in Školnik že slaba dva tedna pridno trenira z ekipo Damjana Romiha. “Moram priznati, da je na treningih odlično in res me veseli, da lahko treniram z moštvom in ne zgolj individualno. Občutki so super in vesel sem, da lahko spet igram in uživam v nogometu,” je še dejal.

Pa vendar bo na tekme moral še nekoliko počakati, saj po prekinitvi pogodbe z Nacionalom ni opravljal treningov. “Upam, da bom čim prej odigral kakšno srečanje. Trenutno smo se odločili, da še ne zaigram na prijateljskih srečanjih, saj sem bil po tem, ko sem se razšel z Nacionalom iz Madeire, teden dni brez treningov in po prvih naporih sem imel manjše težave. Sedaj je precej bolje in upam, da bom kmalu pripravljen za največje napore,” pravi Školnik. Mimo prestopnega roka seveda ne gre. Školnik je trenutno brez pogodbe in s pomočjo zastopnika išče nov klub. Ostaja na realnih tleh in dodaja: “Na prvem mestu je trenutno zgolj to, da dokončno pozdravim koleno. Želim v klub, kjer se bom vrnil in tudi igral. Če bo to klub v Sloveniji ali kje v tujini, mi je popolnoma vseeno. Trenutno se mi osebno še ni javil nihče, za kaj več pa bi bilo potrebno vprašati mojega agenta.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Richard Wilson – spoznajte Angleža, ki slovenski nogomet pozna skoraj bolje kot mi sami

Richard Wilson je angleški novinar, skavt in oboževalec nogometa, ki redno spremlja sloven…