Pogovarjali smo se z Danielo Ivanović, igralko Vrhnike, ki je pustila velik pečat v jesenskem delu prvenstva v  Trstu. Dekleta Vrhnike po jesenskem delu sezone z dvema zmagama zasedajo šesto mesto, nekaj več o sami ligi in ekipi iz Vrhnike pa nam je zaupala tudi Daniela. V pogovoru smo se dotaknili tudi ciljev kluba, povedala je nekaj več o sebi in o tekmovanju svojega kluba na turnirju v Trstu. Med drugim je Daniela tudi najboljša strelka svoje ekipe, saj je na šestih tekmah nasprotnikovo mrežo zatresla trikrat. Ob tem velja omeniti, da bodo januarja v Vrhniki gostili tudi zimsko ligo, v kateri bodo nastopila dekleta Ankarana, domače Vrhnike, Ajdovščine in Extrema.


Kako ste zadovoljni z nastopi v Trstu? Nam lahko malce več poveste o tekmovanju in do katerega mesta ste prebile?
Tekmovanje v Trstu je za nas nekaj novega. Vsaka liga je po svoje drugačna, ima prednosti in slabosti. Začeli smo dobro, nad pričakovanji, sledil je padec, ekipa ni bila na tekmah v celoti, čemur so botrovale tudi šolske obveznosti deklet… Trener nas je usmerjal in tako smo se zopet dvignili, proti koncu jesenskega dela pa sreča ni bila na naši strani, žoga ni hotela v gol, kljub dobro priigranim akcijam, zaključka ni bilo. Če bi tekmovali v zadevanje vratnic in prečk, bi bile zmagovalke! (smeh) Jesenski del smo zaključile na šestem mestu, zaostajamo dve točki. Vse lahko nadoknadimo in obrnemo v naš prid! Naj omenim, da se v ligi igra “tri-sistem”, zmaga se točkuje z dvema točkama, neodločen izid pa z eno. V zaključnem delu tekmovanja pa bo zmaga štela tri točke. Zato se lahko še vse obrne.

Kakšna so Vaša pričakovanja v zimski ligi?
Kot rečeno, vsaka liga je nekaj posebnega. Naši začetki segajo prav v zimsko ligo, vsako leto strmimo k temu, da nismo ekipa, s katero bi si nasprotniki popravljali gol razliko, temveč menimo, da smo jim lahko konkurenčni od prvega do zadnjega trenutka! Imamo manjšo težavo zaradi omejitve starosti, toda če bomo prave in pridno trenirale, bo tudi ta težava rešena. Iskreno se veselimo novih dogodivščin. Nikoli poraz – vedno lekcija.

Kakšni so Vaši osebni cilji, se posvetiti nogometu na travnati zelenici ali futsalu? Kateri stil nogometa Vam je bolj všeč?
Osebni cilj je travnata površina in igra enajst na enajst, kjer res pokažeš in igraš pozicijo, ki ti je pisana na kožo. Mali nogomet in futsal pa prav tako nista zanemarljiva. Za menoj bosta dve sezoni igranja malega nogometa, 6+1 na travi, torej vrata so povsod odprta, če je le volja do nogometa.

Povej nam malce več o sebi, kdaj ste začeli trenirati nogomet, kdo Vas je za to navdušil?
Z nogometom sem bila obkrožena od malih nog, saj so me obdajali družina, prijatelji in nogometni navdušenci. Začetek sega v leto 2004, ko sem začela trenirati z dečki do deset let. Na Vrhniki sem bila edino dekle, zato mi je želja po tekmovanju nekoliko padla. Nogomet sem vzela kot hobi. Popoldanski čas, prijatelji, nogomet in brez obremenitve. V sezoni 2010/2011 so se pričele govorice o ustanovitvi ženskega nogometa na Vrhniki. To je bilo nepopisno veselje, redni treningi, druženje z dekleti, s podobnimi interesi, imaš neko dolžnost ter se počutiš bolj samozavestnega, če rečem “pomembnega”. Doma so me vedno podpirali, zato ni bilo nikakršnih težav. Igrišče je postalo drugi dom, želja po boljšem in po napredovanju je iz dneva v dan večja. Nogometni vzor in podpora mi je prav trener. Veliko zahvala gre ravno njemu in dekletom, brez njih tudi mene ne bi bilo. Veliko vzponov in padcev nas je pripeljalo k temu, da smo močnejše tudi ob tako majhnem številu deklet.

So ambicije kluba, da bi se v prihodnosti udeležil tekmovanj pod okriljem NZS, mislimo na SŽNL oziroma futsal ligo.
Klub stremi k temu, da bi bili že v prihodnji sezoni v SŽNL, zavedamo pa se, da je potrebno za to narediti še veliko več ter za to potrebujemo resnično prave ljudi, ki so pripravljeni pomagati. To je naš nov izziv, pustimo se presenetiti.

Za konec nam povejte še nekaj več o ženskem nogometu na Vrhniki…
Ženski nogomet na Vrhniki raste počasi, saj gre za majhno mestece, ki pa ima veliko športov. Veliko število deklet se ukvarja z rokometom, gimnastiko in drugimi športi. Ukvarjati se z več različnimi športi pa je težko in naporno. Pripravljamo nove predstavitve na šolah na Vrhniki in šolah v bližini, da bi privabili čim večje število deklic in tako ustvarili nekakšen temelj ženskega nogometa pri nas. Svet ostaja na mlajših, zato vse nogometne navdušenke vabljene na Vrhniko.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Intervjuji

En komentar

  1. mačak

    2. 1. 2015 na 18:04

    hahahahahahahah smešna…..

Dodaj odgovor

Poglejte še

»Presrečen, nad tem, kar sem dosegel« – Intervju z Robertom Ponisem ob koncu kariere

Po d olgi in bogati karieri ja zadnjikrat v piščalko pihnil Koprski sodnik Roberto Ponis, …