Po odlični predstavi in slavju na večnem derbiju v soboto, za zmaje iz Ljubljane ni bilo počitka. Že takoj so namreč bili primorani odpotovati daleč na zahod Evrope, v Santa Claro, kjer se bodo ob 21.30 po našem času pomerili s tamkajšnjo ekipo z istim imenom. Gre za obračun 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, lani šestouvrščena ekipa portugalskega prvenstva pa sploh ni lahek zalogaj.


Pred obračunom s favoriziranimi Portugalci pa se zdi, da so zeleno-beli vseeno ugotovili, kako izboljšati svoje skromne predstave v prejšnjem krogu kvalifikacij, ko so šele po izvajanju enajstmetrovk izločili Birkirkaro. Trener gostov iz Ljubljane, Savo Milošević je pred tekmo dejal: “Čaka nas zelo težko delo, tako kot proti Mariboru. Morali bomo ponoviti veliko stvari, ki smo jih počeli na derbiju. Potrebovali bomo vse to, kar smo počeli proti Štajercem. Vemo kaj moramo narediti, ekipa se vse bolj spoznava, kar je odlično.”

Gostje imajo sicer ocenjeno vrednost na Transfermarktu okoli 20 milijonov evrov, a to ne plaši poimensko precej podrejenih Ljubljančanov. Za tekmo so sicer nared vsi, Milošević je poudaril le nekolikšno načetost Mustafe Nukića in Timija Elšnika, z Delameo Mlinarjem, ki se je poškodoval na tekmi z Mariborom v nedeljo, bo tudi vse v najlepšem redu. Manjkal bo tako le Almedin Ziljkić, ki je v Evropi letos že igral za Borac iz Banja Luke in zaradi tega ne sme nastopiti za zmaje, vse do morebitne uvrstitve v skupinski del tekmovanja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Miha Zajc bo napredovanje iskal proti Sevilli

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) so danes izžrebali pare osmine finala Lige Evrop…