V skladu z UEFO bo Nogometna Zveza Slovenije med klube podelila solidarnostne prispevke za delo z mladimi nogometaši za sezono 2021/22. Razdeljena vsota bo znašala skupno 1,675 milijona evrov, 14 klubov pa bo prejelo okoli 95.000 evrov. Spodaj so določeni prispevki tudi bolje razloženi.


Klubom, katerih ekipe nastopajo v 1. SNL, ter klubom 1. SML/SKL, ki nimajo članske ekipe v 1. SNL, se dodeli 80 odstotkov skupnega zneska oziroma 1,340.000 €, kar pomeni, da vsak klub prejme po 95.714,29 €,” so sporočili s sedeža NZS. Klubi, ki bodo prejeli omenjen znesek, so: Krka, Ilirija, Nafta, Brinje Grosuplje, Aluminij, Koper, Gorica, Bravo, Celje, Domžale, Maribor, Radomlje, Olimpija in Tabor Sežana.

Klubom 2. SML/SKL (vzhod in zahod) se dodeli 20 odstotkov skupnega zneska oziroma 335.000 €, kar pomeni, da vsak klub prejme po 17.631,58 €,” je dodala Nogometna zveza Slovenije. Omenjeni klubi so Fužinar, Bistrica, Drava, Koroška Dravograd, Krško, Maribor Tabor, Rudar Velenje, Šampion, Veržej, Brežice, Triglav, Dekani, Ivančna Gorica, Primorje, Dren Vrhnika, Interblock, Lesce, Dob in Šenčur.

Krovna slovenska nogometna organizacija pa je pojasnila še, da morajo biti omenjeni zneski razdeljeni v skladu za delo z mladimi nogometaši: “V skladu z razvojnimi programi NZS in UEFA ter sistemom licenciranja nogometnih klubov morajo biti sredstva iz naslova UEFA solidarnostnih sredstev namenjena za izvajanje mladinskih programov, plačilo trenerjev mlajših selekcij in vodij mladinskih programov. Glede na navedeno se prejeta UEFA sredstva v višini 50% prenakaže upravičencem predvidoma v januarju 2023, preostalih 50% pa šele po izvedeni kontroli namenske porabe sredstev do konca tekmovalne sezone 2022/2023. Prejemniki sredstev morajo na NZS dostaviti finančna in vsebinska poročila o porabi UEFA solidarnostnih sredstev za izvajanje mladinskih programov. V primeru, da posamezni klub, prejemnik sredstev, ne uspe ustrezno izkazati namenske porabe za predvidene namene, le-ta ni upravičen do prejema sredstev in jih lahko NZS zahteva nazaj. Vrnjena oziroma nerazporejena sredstva se lahko ponovno prerazporedijo drugim klubom upravičencem po predhodnem soglasju UEFA.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani do remija na Rujevici

Tudi v Celju so prost vikend zaradi reprezentančne pavze izkoristili za pripravljalno tekm…