Varovancem trenerja Tončija Žlogarja je danes popoldne uspel pravi podvig! Repenski Kras je v Valdagnu dosegel izjemno pomembno zmago v boju za obstanek, saj je ugnal vodilno ekipo na lestvici Serie D.


Rdeče-beli so povedli že v deseti minuti srečanja, ko je Luka Spetič v gneči po podaji s kota žogo uspel potisniti v mrežo domačega Altovcentina. Zadetek je nekoliko zmedel domačine, ki so v nadaljevanju sicer zatresli mrežo Krasa, a je sodnik zadetek zaradi nedovoljenega položaja razveljavil. Kras pa se ni zgolj branil, saj je bil nevaren v protinapadih. V drugem polčasu se slika na igrišču ni kaj prida spremenila, saj so nogometaši Krasa še naprej igral zbrano. Škoda le, da je Spetič prejel četrti rumeni karton, zaradi česar ga trener Žlogar ne bo smel uvrstiti v postavo za derbi s Triestino. Gostitelji so se sicer še enkrat nevarno približali vratom Krasa, toda niso bili natančni. V zadnjih minutah pa so imeli Žlogarjevi varovanci še eno izjemno priložnost za gol, a se je žoga po posredovanju domačega branilca odbila od vratnice.

Prihodnji vikend bo tekmovanje mirovalo zaradi mladinskega turnirja v Viareggiu. Čez dva tedna, 8. februarja, pa bo, bržkone v Repnu, kar sicer še ni uradno, odigran derbi s Triestino.

ALTOVICENTINO 0:1 (0:1) KRAS REPEN
Spetič (10′)
Kras Repen: Mosetti Casaretto, Boškovič, Slavec, Rondinelli, Spetič, Delnero, Maio (85′ Fross), Gulič, Rabbeni, Babičev, Tawgui (65′ Corvaglia) Trener: Tonči Žlogar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…