Kras je le dosegel prvo zmago na domačem igrišču v Repnu. Žlogarjevi fantje so s tesnim izidom 1:0 premagali Sacilese, ki zaseda mesta v zgornjem delu lestvice. Junak srečanja je bil kapetan Radenko Knežević.


Izkušeni, že 35-letni Knežević, je v 37. minuti dosegel odločilni zadetek, potem ko je z glavo žogo poslal za hrbet gostujočega vratarja Favara. Zmaga Krasa je bila povsem zaslužena, čeprav je bila igra otežena zaradi razmočenega in blatnega igrišča. Rdeče-beli predsednika Gorana Kocmana so bili vseskozi boljši nasprotnik in so si pripravili kar nekaj lepih priložnosti za gol, predvsem preko Kneževića in Rabbenija. Filippo Mosetti Casaretto, novinec v vratih Repencev pa je ob krstnem nastopu svoja mrežo ohranil nedotaknjeno. Razveseljivo je tudi, da so varovanci trenerja Tončija Žlogarja pokazali tudi odlično fizično formo. Zmaga je pravzaprav prava injekcija samozavesti za Kras, ki se lahko s takimi nastopi prav gotovo bori za obstanek v D-ligi.

“Zadovoljen sem z nastopom svojih fantov. Tako ekipo bi rade volje vodil vsak trener,” je po tekmi dejal trener Krasa Anton Žlogar, z nekdanjim reprezentantom Slovenije, ki je ob nastopu trenerske službe nogometne čevlje dokončno obesil na klin, pa se je strinjal tudi predsednik Goran Kocman: “Igrali smo brezhibno. Škoda, da nismo dosegli še enega gola.”

KRAS REPEN 1:0 SACILESE
Knežević (37′)
Kras Repen: Mosetti, Simeoni (Maio), Slavec, Gulič, Spetič, Del Nero, Rabbeni, Facchin (Corvaglia), Knežević, Babičev, Tawgui (Boškovič); Budicin, Fross, Castellano. Trener: Žlogar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najhitrejši nogometaš bosanske lige prihaja v Slovenijo

Danilo Šipovac bo za sezono 2022/23 s strani Zrinjskega posojen slovenskemu prvoligašu iz …