Kras tudi po 13. krogih D-lige ostaja še brez zmage na domačem igrišču. Uvod v srečanje proti neposrednemu tekmecu za obstanek je bil pozitiven, saj so Žlogarjevo, ki je debitiral na klopi Krasa, moštvo v 26. minuti povedlo z golom Radenka Kneževiča, ki je dosegel 200. prvenstveni gol, vključno s play-off tekmami, odkar od polovice sezone 2003/04 nastopa za repensko ekipo.


Krasov kapetan je nasprotnikovo mrežo zatresel po lepi Grujičevi podaji z leve strani igrišča. Kras je vodil vsega šest minut, saj je sledilo nekaj črnih minut, gostje pa so izkoristili napaki Komela in Budicina ter izid v 26. minuti najprej izenačili in tri minute zatem še povedli. Do konca polčasa so bili gostje, ki so nastopili z zelo mlado postavo, kar osem igralcev je bilo mlajših od letnika 1993, boljši. Povprečna starost varovancev trenerja Antonia Paganina, ki je v Serie A igral za Sampdorio, Udinese in Inter, je bila 22 let. V drugem polčasu je Kras reagiral. Kneževič in soigralci so se srčno podali v napad, toda večina napadov je bila zelo jalovih. Tudi velikih priložnosti za gol niso ustvarili. Rezultat se do konca ni spremenil. Giorgione, ki je imel še do zadnjega kroga le tri točke prednosti, je razliko povečal na plus šest. Kras pa v prihodnjih dveh krogih čaka nemogoča misija. Najprej bodo gostovali v Bellunu, nato pa bo v Repen prišla vodilna Padova.

“Ne bojimo se izzivov. Potrebujemo pa nekaj časa, da konkretiziramo nove ideje. Nisem pesimist,” je po tekmi dejal novi trener Krasa Tonči Žlogar, ki je mimogrede priznal, da je bila prva tekma na klopi le poseben dogodek, na katerega ne bo pozabil.

KRAS REPEN 1:2 GIORGIONE
Kneževič (20′), 1:1 Mattioli (26.), 1:2 Gazzola (29.)
Kras Repen: Budicin, Slavec, Komel (85′ Tawgui), Gulič (55′ Ranič), Boškovič, Božič, Maio, Grujić, Kneževič, Spetič, Bordon (89′ Petracci). Trener: Žlogar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…