Tokratni vikend je za slovenske nogometaše strelsko zelo uspešen, že včeraj so se med strelce vpisali Josip Iličić, Rene Mihelič in Tadej Trdina, danes pa je mrežo zatresel tudi Zlatko Dedić.


Dresdenski Dynamo se je pred domačimi gledalci pomeril s Karlsruhejem, ki je bil pred današnjim srečanjem v boju za preboj na tretje mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije za uvrstitev v Bundesligo, saj je tretjeuvrščeni Greuther Fürth včeraj v bavarskem obračunu izgubil z münchenskimi “levi”. Karlsruhe, ki se je pred letošnjo sezono vrnil med nemške drugoligaše, podarjenega ni izkoristil, saj je v Dresdnu le remiziral. Zlatko Dedić je v igro vstopil pred pričetkom drugega polčasa, ko je bil izid 1:1. Gostje so v 55. minuti preko Mauersbergerja povedli še drugič, a je nato na sceno stopil (občasni) slovenski reprezentant in v 75. minuti po strelu iz bližine poskrbel za remi in pomembno točko Dynama, ki dva kroga pred koncem zaseda šestnajsto mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek med drugoligaši.

Dedić se je veselil še šestič v sezoni, s čimer se je na klubski lestvici strelcev na prvem mestu izenačil z Alžircem Mohamedom Aoudio.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zakaj pri delu potrebujemo delovne hlače

Zakaj sploh potrebujemo delovne hlače in zakaj navadne hlače niso najbolj optimalna rešite…