Nogometaši Zavrča, ki so še tri sezone nazaj nastopali med prvoligaško elito so po lanski ekspresni osvojitvi prvaka v II. MNZ Ptuj, letos pet krogov pred koncem prvenstva v I. MNZ Ptuj že osvojili naslov prvakov, ter potrdili napredovanje v četrto ligo oziroma ptujsko Superligo, kjer bodo igrali v naslednji sezoni.


Čeprav je še v I. razredu ptujskega nogometa, do konca prvenstva, so Zavrčani preteklo soboto že slavili naslov prvakov, ko so z 6:1 opravili z Središčem ob Dravi, ter tako Tržcu pobegnili na štirinajst točk. (Vsaka ekipa bo v petih krogih igrala še štirikrat, saj se I. razred ptujskega nogometa v zadnjih petih krogih razdeli v ligo za prvaka in ligo za obstanek, kjer se pet moštev pomeri med sabo).

Zavrčani so tako v dosedanjih 16. srečanjih, kar trinajst krat  zmagali, ob tem dvakrat remizirali in do sedaj samo enkrat priznali premoč nasprotniku, ko jih je v začetku novembra premagal poljčanski Boč.

Zavrč ima tudi daleč najbolj učinkovito ekipo v I. razredu ptujskega nogometa, saj so v dosedanjih 16 srečanjih Zavrčani mrežo nasprotnikov zatresli kar 61-krat, medtem ko so prejeli samo 21 zadetkov. Med prvimi petimi strelci I. razreda ptujskega nogometa pa so kar trije Zavrčani, ki so skupaj dosegli kar 44 zadetkov, prvi strelec haloškega kluba pa je s kar 18 zadetki Miha Leben.

Slavje Zavrčanov po srečanju s Središčem ob osvojitvi naslova prvaka I. razreda ptujske MNZ. 

Zmaga! #prvaki Zavrč 6-1 Središče ob Dravi

Objavil/a NK Zavrč dne Sobota, 27. april 2019

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Karanović: “Skupinski del evropskega tekmovanja je realen cilj”

Po tekmi z Muro, ki se bo v zgodovino NK Maribora vpisala kot tekma na kateri so vijolični…