Še pomnite Zavrč, najmanjši kraj, v katerem so ljubitelji slovenskega nogometa lahko v živo spremljali prvoligaški nogomet?


Le dobri dve leti je od tega, nato pa je po zaključku sezone 2015/16 tamkajšnji klub po odločitvi licenčne komisije NZS padel v drugo ligo in tam po nekaj mesecih igranja neslavno končal svoje udejstvovanje na slovenskem nogometnem prostoru. Vendar pa nogomet v Zavrču takrat ni zamrl, svojo pot je namreč nadaljeval skozi NŠ Zavrč, ki je še v obdobju prve lige bil ustanovljen kot samostojen pravni subjekt in katerega glavna naloga je vedno bila skrb za mlade nogometaše, kar s svojimi štirimi mlajšimi selekcijami, na vidiku pa je tudi povezovanje s klubom iz Cirkulan, počne še danes.

Da pa v klubu gojijo tudi višje ambicije so odgovorni nakazali lani, ko so prvič med svoje selekcije dodali tudi člansko moštvo, ki je s tekmovanjem pričelo v najnižji, šesti ligi. V pravkar končani sezoni Zavrčani na tem nivoju niso imeli prave konkurence in so brez težav osvojili prvo mesto ter si v prihodnji sezoni zagotovili igranje stopničko višje. Do tja so prišli s 16 zmagami na prav toliko tekmah ob izdatni gol razliki, 109:9! V napadu sta voz vlekla naprej predvsem prva strelca lige Miha Leben in Denis Potočnik, ki sta zabila kar 39 oziroma 24 zadetkov. S sezono je razumljivo bil zadovoljen tudi glavni trener Haložanov Aleksander Petrovič: “S sezono smo zadovoljni, glede na to, da smo bili stoodstotni in skozi celotno prvenstvo nismo oddali točke. Kadrovsko smo toliko sestavili ekipo, da smo izpeljali sezono na način kot je sedaj izpadlo. Ciljali smo na to, da napredujemo v višji rang tekmovanja in smo zato tudi ustvarili ekipo na način, da smo to dosegli.”

 Tudi v prihodnji sezoni bodo cilji kluba visoki, to je ponovna uvrstitev v višji rang tekmovanja: “Cilj upravnega odbora je, da bi tudi v naslednji sezoni napredovali v višji rang tekmovanja, to je v ptujsko superligo (četrta liga, op. a.). Rekel bi, da je to že nekako nuja za naš klub. Za ta cilj nameravamo med poletjem okrepiti moštvo in v klub pripeljati štiri ali pet dodatnih igralcev. Verjamemo, da bomo nato po kvaliteti imeli ekipo za zgornji del superlige, kadrovsko pa ne bomo veliko zaostajali niti za nekaterimi klubi v 3. SNL. Trudimo se ustvariti najboljše kar lahko, vendar v okviru naših zmožnosti, v katerih delujemo. Trenutno je naš realen cilj in domet ptujska superliga, želimo pa si, da bi postali stabilen član nogometne družine v Sloveniji,” razmišlja Petrovič, ki je vodenje članske ekipe prevzel za eno sezono, z namenom, da se moštvo kadrovsko in organizacijsko stabilizira, v prihodnje pa bo prevzel eno od klubskih funkcij. Še naprej bo tudi vodil in koordiniral delovanje mlajših selekcij, kar je kot vodja nogometne šole počel že v najuspešnejšem obdobju završkega nogometa.

“Kar se tiče financ nam veliko pomaga občina, ki je tudi lastnica športnih objektov katere imamo v najemu. Omenil bi predvsem predsednika kluba Ivico Težaka, ki je bil predsednik nogometne šole še v prejšnjem obdobju, in ki v vodenje oziroma delovanje kluba vlaga ogromno časa in truda. Tudi sredstev, preko svojega družinskega podjetja INT TEŽAK, ki ob podjetju ISM VUZEM spada med naša največja sponzorja. Seveda pa obstaja še kup ostalih sponzorjev, ki nam zvesto stojijo ob strani in število katerih si nenehno prizadevamo povečati,” se je organizacijske plati kluba dotaknil Petrovič, ki je pogovor zaključil in obenem tudi potrdil, da družina Vuk trenutno pri financiranju kluba ne sodeluje: “Trenutno podjetje družine Vuk ni med našimi sponzorji. Roman Vuk je sicer naš prijatelj, s katerim smo redno v stikih in vsekakor obstaja možnost sodelovanja v prihodnje, vendar pa se o tem konkretno še nismo pogovarjali.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…