Nacionalni radio Val 202 je v okviru projekta Botrstvo v Sloveniji v minulih dneh dražil podpisan dres zmagovalca Lige prvakov iz leta 2012, londonskega Chelseaja. Dres je bil podpisan s strani vseh nogometašev modrih, ki so 2012 v Münchnu slavili zmago v finalu Lige prvakov, podaril pa ga je slovenski mednarodni sodnik Damir Skomina.


Ves izkupiček dražbe bo namenjen projektu Botrstvo v Sloveniji, ki prek Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje pomaga otrokom v hudi finančni in socialni stiski. Dres je bil na včerajšnji dražbi prodan za kar 15.100 evrov, kar bo omogočilo počitnice precejšnemu številu otrok, ki se zaradi različnih dejavnikov letovanja niso mogli udeležiti. Gre za najhujše primere socialno ogroženih otrok. Damir Skomina, ki je priskrbel Chealsejev dres, je ob koncu dražbe za spletno stran NZS povedal: “Dve leti je minilo odkar je po dolgotrajni bolezni za posledicami levkemije preminil Matia, ki bi moral biti sinov sošolec in sem mu želel pomagati, a nas je žal prej zapustil. Če že nisem mogel pomagati njemu, sem želel pomagati drugim otrokom – hudo bolnim in socialno ogroženim. Prav srečen sem, da sem z dražbo Chelasejevega dresa, katerega cena je presegla vsa moja pričakovanja, prispeval k temu, da bo kar nekaj otrok, ki si sicer tega ne bi mogli privoščiti, lahko odšlo na tabor. Kaj podobnega bom še z veseljem ponovil!”

Nogometni sodniki so sicer že meseca junija zbirali prostovoljne prispevke v sodelovanju z Zvezo prijateljev Mladine Moste-Polje in zbrali 1695 evrov in devetim socialno ogroženim otrokom omogočili udeležbo na poletnem nogometnem taboru v Kranjski Gori. Val 202 je letos izpeljal že nekaj dražb, dražili so hokejsko palico Anžeta Kopitarja, kolesarski dres Mateja Mohoriča, nogometni dres Valterja Birse, dres z originalnim podpisom Cristiana Ronalda, o katerem smo poročali tudi na SNPortalu, in podpisan reprezentančni dres Gorana Dragića. Socialno ogroženim otrokom lahko sicer pomagate tudi vi, tako da pošljete SMS sporočilo z geslom BOTER5 na številko 1919 in donirate pet evrov za otroke iz projekta Botrstvo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogaška senzacionalno pripeljala otroka Hajduka

22-letni vratar Vice Baždarić je okrepil drugoligaša iz Rogaške Slatine. Mladi Zadarčan je…