V Repnu se je tokrat zbralo okrog 700 gledalcev, precej jih je prišlo tudi iz Padove. Kras se je prvouvrščeni ekipi solidno upiral le v prvem delu. Nato so gostje, ki so glavni favoriti za napredovanje, dokazali, da so tehnično in taktično boljša in bolj zrela ekipa.


Prvi zadetek je padel v 24. minuti, ko je mrežo domačega vratarja zatresel Budicin. V drugem polčasu so gostje domačega čuvaja mreže matirali še dvakrat, natančna sta bila Aperi in Cunico. Za Kras je častni zadetek ob izteku srečanja dosegel Milan Grujić. Kras po devetem porazu sezone z desetimi točkami na svojem računu ostaja tik nad mesti, ki vodijo neposredno v nižjo ligo. Ob tem velja omeniti še provokacije nekaterih članov gostujoče navijaške skupine, ki so med tekmo iztegnili desnice. a domači gledalci, po poročanju zamejskega Primorskega dnevnika, na provokacije navijačev niso nasedli.

V prihodnjem krogu, zadnjem v letošnjem letu in predzadnjem prvega dela sezone, prvenstvo se bo nadaljevalo 4. januarja, bo Kras gostoval pri ekipi Dro, ki je neposredni tekmec rdeče-belih v boju za obstanek. V nedeljo bomo videli, ali je Kras iz pravega testa.

KRAS REPEN 1:3 BIANCOSCUDATI PADOVA
Petrilli (24′), Aperi (64′), Cunico (66′); Grujić (92′)
Kras: Budicin, Bošković (Castellano), Slavec, Spetič, Božič, Rondinelli, Gulič, Maio (Tawgui), Grujić, Kneževič (Caselli), Rabbeni. Trener: Anton Žlogar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogaška senzacionalno pripeljala otroka Hajduka

22-letni vratar Vice Baždarić je okrepil drugoligaša iz Rogaške Slatine. Mladi Zadarčan je…