Tri tekme, tri zmage. To je izkupiček, ki so si ga pri Mariboru ob začetku potiho želeli pred začetkom sezone, na njihovo srečo se je tudi uresničil. Kljub temu, da vijoličasti še niso prikazali najboljših predstav, se vidijo zametki neke nove energije, ki jo v ekipo vnaša Simon Rožman. Danes, ko štajersko moštvo čaka najzahtevnejši nasprotnik v tej sezoni, bo treba vse prikazano še dvigniti nivo višje.


Ob 18.45 po slovenskem času se bo Maribor v sklopu kvalifikacij za Evropsko konferenčno ligo pomeril s Hammarbyem, trenutno petouvrščenim moštvom v švedskem prvenstvu. Maribor ima sicer na Švedsko dobre spomine, tam je 2019 v kvalifikacijah za Ligo Prvakov po podaljšku izločil AIK, a je ekipa iz štajerske prestolnice danes povsem spremenjena. V primeru slavja nad Hammarbyem, se vijoličastim obeta nekoliko lažji nasprotnik izmed para Čukarički-Sumgait, kar prinaša še večji imperativ po dobrem izhodišču za četo Simona Rožmana.

Tudi Rožman pa ima visoka pričakovanja pred začetkom tekme. “V tem kratkem obdobju smo se optimalno pripravili na nasprotnika, vemo približno kaj nas čaka. Pred nami je zanimivo srečanje, s tekmecem iz zanimive, kakovostne lige. Pogoji bodo malce specifični, vendar to ni nikakršen alibi. Z našo strategijo, izpolnjevanjem vseh nalog in malo sreče lahko pridemo v Maribor s pozitivnim rezultatom.” Maribor na Švedskem namreč igra tudi na umetni travi, podlogi, ki marsikateremu slovenskemu klubu ne ustreza, saj nanjo niso vajeni.

V Stockholm je sicer odpotovalo 24 nogometašev, doma je ostal napadalec Rok Sirk, ni pa še zadnjega novinca Antoina Makombouja, ki je v torek prestopil iz vrst Tabora Sežane. Zraven je tokrat kapetan Marcos Tavares, ki pa bo opravljal bolj vlogo mentorja, kot pa resno kandidiral za nastop.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MARIBOR – Bodo vijolice znova cvetele spomladi?

Trener: Damir Krznar – HRVAŠKA (50 let) Povprečna starost članske ekipe: 25.5 let Odmevni …