Članska futsal reprezentance Slovenije je v sklopu priprav na evropsko prvenstvo, ki ga bo v začetku prihodnjega leta gostila Ljubljana, odigrala še drugo pripravljalno srečanje z Japonsko. Po ponedeljkovi zmagi v Kidričevem so Slovenci v Velenju remizirali.


Srečanje v Rdeči dvorani se je razpletlo z izidom 2:2, že pred pričetkom dvoboja pa je selektor Andrej Dobovičnik iz rok Vlada Močnika, predsednika KMN pri NZS, prejel priznanje za 150 tekem na klopi slovenske reprezentance. Slovenci so tekmo odprli s strelom Čujca in Osredkarja, a so Japonci z golom Tikite povedli v osmi minuti. Sledil je hiter odgovor gostiteljev, ki so že v naslednji minuti izid poravnali z zadetkom Mateja Fiderška.

Dvoboj je ponudil še nekaj priložnosti, Fetić je izvajal tudi desetmetrovko, a je udarec zaustavil japonski vratar. Je pa bil Fetić natančnejši v drugem polčasu, ko je Slovenijo v 33. minuti povedel vodstvo. Japonci so izenačili tri minute kasneje, ko je še drugič zadel Tikita, Slovenci pa so bili ob še nekaj zapravljenih priložnostih bližje zmagi. “Druga tekma je bila še zahtevnejša kot prva. Vidi se, da imajo Japonci dovolj igralcev, da lahko držijo oster ritem. Lahko pa bi se obrnilo tudi drugače, saj smo imeli precej priložnosti in vratnic,” je po tekmi dejal Kristjan Čujec.

Prosto sredo so reprezentanti izkoristili za obisk središča Ljubljane, kjer so danes odkrili odštevalnik do pričetka evropskega prvenstva, do katerega nas loči še 300 dni. Jutri bo slovenska reprezentanca v Laškem odigrala še tretjo tekmo z Japonsko.

SLOVENIJA – JAPONSKA 2:2
Fideršek (9′), Fetić (33′); Takita (8′, 36′)

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marcos Tavares v vlogi predavatelja motiviral poslušalce (FOTO)

Legenda NK Maribora Marcos Tavares se vse bolj posveča izobraževanju, kar je tudi potrdil …